SAGA: Kampanje. Miniatyrspill i vikingetiden!

Battlefleet Gothic, Blood Bowl, Lotr, Mordheim, Warmaster og annet.

Moderator: Deng_Ham

While
Fennblade
Posts: 141
Joined: Mon Oct 24, 2011 11:02 pm
Location: Oslo

SAGA: Kampanje. Miniatyrspill i vikingetiden!

Post by While » Wed Jun 07, 2017 1:27 pm

Oslo & omegn: Har du lyst til å spille miniatyrspill i vikingtiden? Bli med på SAGA: Dark Ages Skirmish kampanje!

SAGA er er spill utgitt av Studio Tomahawk og Gripping Beasts og er satt i the Dark Ages. Det er et delvis historisk spill, men ved visse friheter for spillbarhet.

Spillet kan spilles med 17-73 figurer avhengig av hvilken hær komposisjon du har. Man spiller som regel 4 til 6 poeng. Man starter med en gratis Warlord. Deretter kan man velge mellom hearthguard, warriors og levies, ranger sterkest til svakest. En enhet koster 1 poeng, men en enhet er henholdsvis 4, 8 og 12 figurer. Man kan derfor sette sammen forskjellige konfigurasjoner.

Enhetene generer SAGA-dice avhengig av hvilken type, og man ruller disse på battle boards til sin faksjon. Det er tre forskjellige symboler som tilsvarer 1-3, 4-5 og 6 på en vanlig d6. Disse nyttes til å aktivere enheter eller å styrke egne eller gjøre motstanderen svakere, alt ut i fra hva man ruller og hva brett kan gi. Dette gjør at mye av "listebyggingen" skjer mens man spiller, ut i fra hvilke terninger man ruller.

Man kan spille blant andre vikinger, bretons, normans, anglo-saxons, anglo-danes, franks, scots og irish. Flere finner du på Gripping Beasts sider: http://www.grippingbeast.co.uk/Saga.html

I kampanjen holder vi oss til SAGA hærene, og ikke Crescent and Cross eller Aetius and Arthur ekspansjonene.

Det er fult mulig å bruke andre figurer en de "offisielle" SAGA figurene. Det er plenty av Dark Ages figurer der ute, eller fantasy figurer som passer. Mange Ringenes Herre figurer passer perfekt, som Rohan og Dunlendings. Så ingen problemer med proxyer!

Jeg har både terninger og battle boards til det meste, så trenger innledningsvis ikke dette selv.

Kampanje systemet er beskrevet i en egen bok, og jeg koordinerer og organiserer rundene ut i fra den. Sjekk ut gruppen SAGA: Kampanje gruppen på facebook! Om du vil være med, eller er interessert, og ikke har facebook kan du ta kontakt her!

En kampanje varer 6 runder, og er en "plyndringssesong", hvor du som krigsherre skal skaffe deg rikdom, land eller rykte, utifra dine motivasjoner! Vil du på krigskampanje for å skaffe land, på tokt eller plyndring for å skaffe deg rikdom eller forsvare landet ditt for å styrke ryktet ditt?

Hvilke handligner du gjør vil også diktere hva slags enheter du kan rekrutere til hæren din. Hearthguard sloss for ryktet, warriors for gull og levies for land.

En runde vil vare en måned. Vi starter første juli, og holder på til desember. Det skal være lav terskel for å være med. Intensjonen med så lange runder er å gi tid til å sette sammen tropper og komme igang med å male om man trenger. Det er også mulig å ha SAGA som sitt X andre miniatyrspill.

Håper du vil være med! Så langt er vi fire spillere!
Host på youtube kanalen STF
http://www.facebook.com/SpillforeningenTheFellowship

Tidvis blogging på www.whilehobbying.com

chranos
Warlock
Posts: 3911
Joined: Sun Aug 31, 2008 11:06 am

Post by chranos » Thu Jun 08, 2017 6:24 am

Jeg er med!

Vikinger
Uansett hvordan man ser det er det bare et spill.

[url=http://www.2d6.no/viewtopic.php?f=14&t=3547]My painting Blog[/url]

Post Reply

Return to “Andre spill”