Spørsmål og svar

Warmachine and Hordes og Kings of War Turnering, Oslo

Moderators: JackInTheGreen, Asbjørn, Frederique, stigandr, aleksander

Thomarsar
Thorn
Posts: 860
Joined: Sat Dec 03, 2011 8:28 pm
Location: Oslo

Re: Spørsmål og svar

Post by Thomarsar » Mon Mar 26, 2012 8:23 pm

Hei, jeg får muligens og et problem med min liste nå som warmachines/template weapons har blitt redusert til 4.
Jeg har lett på ETC forum etter spesifikk svar uten resultat, så jeg lurer på følgene;

Teller Plague furnace som template weapon?
-Ja, den har et angrep som bruker en template, men det angrepet har ikke akkurat potensiale til å ta ut like mange modeller som en normal WM. (Jeg vil jo som regel mye heller charge en unit enn å puste litt gass på dem uansett.)

-T
KoWboy og Cog of Cyriss

JackInTheGreen
The Dude
Posts: 4822
Joined: Wed Mar 02, 2005 1:28 pm
Location: Oslo

Post by JackInTheGreen » Mon Mar 26, 2012 11:26 pm

Vis ryktene er sanne og det kommer en ny empire bok den 7.april-ish.
Vil den nye boken eller den gamle bli brukt denne turneringen?
nope
Have you seen the Jack in the Green?

chranos
Warlock
Posts: 3911
Joined: Sun Aug 31, 2008 11:06 am

Post by chranos » Mon Mar 26, 2012 11:29 pm

@jack in the green

Kanskje du bør formulere svaret slik at oss vanlige dødelige skjønner det.

Nope furnace teller ikke som en template, eller nope hæren hans er ikke lovlig fremdeles, eller nope til noe helt annet?
Uansett hvordan man ser det er det bare et spill.

[url=http://www.2d6.no/viewtopic.php?f=14&t=3547]My painting Blog[/url]

JackInTheGreen
The Dude
Posts: 4822
Joined: Wed Mar 02, 2005 1:28 pm
Location: Oslo

Post by JackInTheGreen » Mon Mar 26, 2012 11:35 pm

Thomarsar wrote:Hei, jeg får muligens og et problem med min liste nå som warmachines/template weapons har blitt redusert til 4.
Jeg har lett på ETC forum etter spesifikk svar uten resultat, så jeg lurer på følgene;

Teller Plague furnace som template weapon?
-Ja, den har et angrep som bruker en template, men det angrepet har ikke akkurat potensiale til å ta ut like mange modeller som en normal WM. (Jeg vil jo som regel mye heller charge en unit enn å puste litt gass på dem uansett.)

-T
Hmm...tror egentlig ikke det er den regelen har i tankene. Synes vi bør la den gå om ikke andre har veldig store motsigelser.
Have you seen the Jack in the Green?

JackInTheGreen
The Dude
Posts: 4822
Joined: Wed Mar 02, 2005 1:28 pm
Location: Oslo

Post by JackInTheGreen » Mon Mar 26, 2012 11:36 pm

chranos wrote:@jack in the green

Kanskje du bør formulere svaret slik at oss vanlige dødelige skjønner det.

Nope furnace teller ikke som en template, eller nope hæren hans er ikke lovlig fremdeles, eller nope til noe helt annet?
Haha...trykket på feil sidetall. Svarte på noe på forrige side :-)
Have you seen the Jack in the Green?

Nubee
Ghetorix
Posts: 1688
Joined: Thu Mar 03, 2005 9:57 pm
Location: Lillehammer
Contact:

Post by Nubee » Tue Mar 27, 2012 7:54 am

Ja, den nye boka kan brukes, eller nei, den nye boka kan ikke brukes?

Nope holder jo ikke :P

-Stian-

aleksander
Archangel
Posts: 3445
Joined: Wed Mar 09, 2005 8:57 pm
Location: Oslo rock city

Post by aleksander » Tue Mar 27, 2012 8:11 am

Den nye boka kan ikke brukes. Crusade følger ETC komp, og det vil ikke være kommet ut noe komp til den nye boka så kort tid etterpå.

Gamle boka brukes, med kompet i Draft 2.
Nazreg Moonsinger wrote:
Oh Finland, Finland, Finland... ...the land of 15 power dices, roaming Dragons and never-ending gunlines. There shall armies of 13 models fight for glory, there shall the five armies of doom point their guns at enemies.

Ivovich
Enigma Foundry
Posts: 436
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:23 am
Location: Nesodden

Post by Ivovich » Wed Mar 28, 2012 10:21 pm

Dere vil ha war mashines på "templates". Betyr dette at man vil kunne flanke dem?
https://31.media.tumblr.com/4a5b6b04f214eef332b3f8a96072dd9c/tumblr_ng2lgrSkof1r3gb3zo1_400.gif
Raz I 9thage forum.

chranos
Warlock
Posts: 3911
Joined: Sun Aug 31, 2008 11:06 am

Post by chranos » Wed Mar 28, 2012 10:32 pm

Det er vel mer for å ha en klar målbar avstand til selve maskinen. Det er også slik at samtlige Warmachines som har kommet ut etter 8 utgave har blitt suplert med base.

Bare se på finecast releasen av Hellcanon, der følger det nå med en 100x150mm base.
Uansett hvordan man ser det er det bare et spill.

[url=http://www.2d6.no/viewtopic.php?f=14&t=3547]My painting Blog[/url]

Ivovich
Enigma Foundry
Posts: 436
Joined: Tue Mar 01, 2011 8:23 am
Location: Nesodden

Post by Ivovich » Thu Mar 29, 2012 6:30 am

En annen greie med base på warmashines.. Vil man få en gratis wheel når man treffer dem med en charge, slik at over run kan bli i en "ny" retning.
En måte å få det til å fungere som før er hvis warmashines altid "close the gap"
https://31.media.tumblr.com/4a5b6b04f214eef332b3f8a96072dd9c/tumblr_ng2lgrSkof1r3gb3zo1_400.gif
Raz I 9thage forum.

chranos
Warlock
Posts: 3911
Joined: Sun Aug 31, 2008 11:06 am

Post by chranos » Thu Mar 29, 2012 7:02 am

Reglene i 8th edition er skrevet med tanke på at alle warmachines skal ha base.

En modell skal spilles på den basestørrelsen den kommer utstyrt med. I mange tilfeller er det nå definert. Spesielt etter at Hellcannon fikk 100x150mm base.
Mange andre har ikke definerte baser, jeg bruker fks: "giant base" 75x50mm på mine empire artilleri enheter.

ETC komp som det spilles med på Crusade stiller krav i forhold til dette, her må man ha base på dem men det beskrives ikke en komplett liste over størrelsene de skal stå på. Her må man derimot gjøre et bevisst valg selv.

Jeg anbefaler folk å bruke en base som passer artillerimodellens størrelse enten med crew, eller uten.
Uansett hvordan man ser det er det bare et spill.

[url=http://www.2d6.no/viewtopic.php?f=14&t=3547]My painting Blog[/url]

Frederique
Archangel
Posts: 3169
Joined: Mon Nov 14, 2005 2:39 pm
Location: Oslo

Post by Frederique » Thu Mar 29, 2012 7:45 am

Ivovich:
du gjør aldri en Close the Door på en warmachine.
Du stopper når du treffer første punkt på basen, og blir stående slik.
Du kan derimot gjøre en wheel i løpet av chargen, før du treffer, for å endre det punktet du treffer. (tactical wheel)
Så du er ikke nødt til å charge det nærmeste punktet på basen.
Frederick B

join Kings of War Norway (facebook)

Asbjørn
Wraith Engine
Posts: 2042
Joined: Mon Sep 15, 2008 7:06 am

Post by Asbjørn » Thu Mar 29, 2012 6:13 pm

Riktig som Frederique sier ang close the door og tactical wheel.

Andreas, Hellcannon er ikke en warmachine. Den er klassifisert som monster & handler. Altså når du charger den så fungerer den som alle andre monstre og du må close the door.

chranos
Warlock
Posts: 3911
Joined: Sun Aug 31, 2008 11:06 am

Post by chranos » Thu Mar 29, 2012 7:10 pm

Forsåvidt forsåvidt et dårlig eksempel. Men det ble mer brukt som en forklaring på grunnen til at man skal utstyre ting med en definert base.
Uansett hvordan man ser det er det bare et spill.

[url=http://www.2d6.no/viewtopic.php?f=14&t=3547]My painting Blog[/url]

Imhotep
Electromancer
Posts: 166
Joined: Sat Mar 31, 2007 7:22 pm

Post by Imhotep » Thu Mar 29, 2012 9:00 pm

Hvordan blir det med min "lille" catapult i TK-hæren min da? Den står på en 60mm rund base hvor den er så plassert på en scenic movement tray (movement trayet som kan ta 25 modeller). Blir den ulovlig å bruke på turneringen da?
40K:
Necrons ca 3000 poeng malt, Orks 1000 poeng malt
Fantasy:
Empire 3000 poeng malt, Tomb Kings 3000 poeng malt, Warriors of Chaos ca 1000 poeng malt
Warmachine:
Khador ca 15 poeng malt

Post Reply

Return to “2d6 Crusade”