Arkiv Invasion

Miniatyrspillturnering - Kristiansand

Moderators: Unicorn, lekrist

Belge
Trencher
Posts: 84
Joined: Tue Nov 27, 2012 10:56 am

Re: 40k ris og ros

Post by Belge » Mon Sep 18, 2017 11:37 am

Takk for en gøy turnering som normalt!

Ros:
- Kiosken er kjempebra.
- Mye bedre terreng i år med blos skal ha ros for det arbeidet som har blitt lagt ned der.
- Bra med informasjon, alt er veldig oversiktelig.
- Syns faktisk 2,5time gikk helt ok for min del.
- Slag av miniatyrer. bitsbarn osv.

Ris:
- Oppdragspakken men der har vi vel hatt et par diskusjoner, og jeg trenger ikke utdype så mye mer, men kan ta det på chat om du vil ha mer utdypning
- Jeg syns pausene er litt lange

Stortsett kjempe arrangemang!
En barnslig mafia :)
www.drittunger.no

BlåReven
Holy Zealot
Posts: 39
Joined: Sun Jul 01, 2012 10:33 am
Location: Revetal/Tønsberg

Post by BlåReven » Mon Sep 18, 2017 11:52 am

Veldig skuffet over at X-wing ikke fikk plass på skolen og ble stuet vekk i en kjeller på biblioteket. Halvparten av grunnen for å dra på Invasion er jo og kunne gå litt rundt og kikke på alle de andre spillene i pausene og slå av en prat.
Ellers all ære og skryt til Elliot for gjennomføringen av X-wing delen, meget fornøyd.

Mer kan jeg ikke si da jeg ikke fikk sett resten av Invasion eller ha noe med det å gjøre.
Guts or glory!
Sitat megselv når litt konserativt spill helt
klart hadde gitt meg en sikker seier

Unicorn
Wraith Engine
Posts: 2319
Joined: Thu Jul 21, 2005 5:52 pm
Location: Kristiansand
Contact:

Post by Unicorn » Mon Sep 18, 2017 12:06 pm

BlåReven wrote:Veldig skuffet over at X-wing ikke fikk plass på skolen og ble stuet vekk i en kjeller på biblioteket. Halvparten av grunnen for å dra på Invasion er jo og kunne gå litt rundt og kikke på alle de andre spillene i pausene og slå av en prat.
Ellers all ære og skryt til Elliot for gjennomføringen av X-wing delen, meget fornøyd.

Mer kan jeg ikke si da jeg ikke fikk sett resten av Invasion eller ha noe med det å gjøre.
Det skjer ikke til neste år, da er alle samlet igjen. Håper du tar turen igjen da :)
Okidoki, skal ikke legge meg opp i interne ting mellom en engel og en enhjørning, det kan fort bli nasty


Join the Invasion
www.Invasion.no

Kalerith
Juggernaut
Posts: 1382
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:17 am
Location: Stavanger/Jørpeland

Post by Kalerith » Mon Sep 18, 2017 12:16 pm

Positivt inntrykk overall for min del.


Ros:
- Oppgradering av bordene overall. Å inkludere Leo i terrengbiten er et sjakktrekk som jeg tror kan gjøre at Invasion bare blir bedre over tid. Når man har en sånn ressurs tilgjengelig mener jeg at man bør kjøre på :)
- Kiosken var som alltid bra, skulle gjerne ønsket litt mer Pepsi maks, er ikke så glad i å drikke brus med sukker (måtte skifte på dag 2) men dette er flisespikkeri og jeg forstår prioriteringene som vi diskuterte kjapt i forhold til å sitte igjen med overskudd.
-Den organsatoriske biten var bra for fantasy, Gordeladze fikk desverre ikke blitt med pga scraplingen (hvis det noen gang var en godkjent grunn for å ikke joine Invasion så er dette innafor), men Jørund leverte varene bra syntes jeg.
- Jeg var litt redusert i formen, men synes som alltid det sosiale var bra. Vi dro å spiste et annet sted, men maten så iallefall bra ut på Midnight, og lokalet er jo koselig. Pluss det at det i det hele tatt blir gjort en effort for å samle flest mulig på det som er et stort event synes jeg er veldig bra.


Ris
- Tenker at det å ha best painted oppe der folk er kan være en fordel. Jeg glemte å stemme (det er min egen feil), men skulle heller gjerne ha sett best painted foregå oppe på scenen istedenfor et leaderboard der. Eventuelt nede i hjørnet mellom bits basar og kiosken.
- Synes det var jævli kaldt å sove i det klasserommet. Kanskje det bare er jeg som er blitt soft etter ETC i Spania som forrige turnering, men damn.
- Tidsskjemaet.
Jeg synes det var i overkant stramt, det at halvparten av rogalandsbanden skipper premieutdelinga for å dra tidlig for å nå toget er jo kjedelig i seg selv, så tenker det å starte litt tidligere hadde kanskje vært ideelt. Folk våkner jo på skolen rundt 8 tiden så å starte 0830-0900 å få litt bedre tid hadde kanskje vært ideelt?
I tillegg så var det ganske rushed på lørdagen også. Jeg spiller ganske kjapt, og havner omtrent aldri i tidsklemma, men presterte det synes jeg var kjedelig.
Fantasy kamper tar ca 2,5 timer å spille. Dette er effektiv spilletid. Det å randomisere terreng (som er ideelt for rent kompetetive grunner) tar tid, deployment tar tid, rulle magi tar tid. Pre og End game tar fort 15 minutter selv for rutinerte spillere, så 15 ekstra minutter pr kamp hadde utgjort en ganske merkbar forskjell for de aller fleste tror jeg.
Dog deilig å kunne dra med 16.15 toget.

Overall så var Invasion i år 9/10 for min del. Hadde dratt igjen og kommmer garantert tilbake neste år.
Karl-Erik Hansen
Tournament Organizer:

-Drums of War

- Winterfall

ETC- 2016.
Team Norge - Orcs & Goblins
Ny kanal for kamprapporter.
https://www.youtube.com/channel/UCvnfmG6pYRFChFyeuwApAJg

Are Verlo
Trencher
Posts: 56
Joined: Thu Jan 17, 2013 4:33 pm

Post by Are Verlo » Mon Sep 18, 2017 2:24 pm

Her kommer ris og ros fra en som deltok på invasion for første gang.

Ros: Terrenget var veldig bra med hensyn på LoS blokking. Og det virker som de fleste borda var ganske rettferdig satt opp (mener da at ingen bord er heelt åpne, mens andre er cityfight i 20 etasjer).

Serveringa var bra, kaka du bakte var godkjent +1

Bitzbasar og butikk i lokalet var flott. Jeg kjøpte flere ting jeg ikke trengte :-D

Missionpack får både ris og ros. Det var mye som fungerte bra og enkelte ting som har forbedringspotensiale. Personlig liker jeg at det er så stor variasjon i deployment maps som brukes. "Nova konseptet" med at du velger hvordan din hær scorer er i utgangspunktet kult.
MEN jeg skulle ønske vektinga var litt annerledes. Særlig når mange slag ble avslutta så tidlig.

Og om slaget faktisk rekker å gå hele sine 5+ runder synts jeg det var lettere å få poeng på progressive scoring enn end of game. i 8th ed dør ting så raskt, manga av games´a har svært lite igjen på bordet i turn 5 eller 6. Kanskje det kunne gitt litt mer poeng for end of game scoringa?

Og maelstrom vs tabling. Jeg opplevde det som litt tilfeldig hvor mange poeng man fikk ved en tabling. Særlig om en spiller gir seg i runnde 2 eller 3. Det er ikke gøy for noen å tvinge han til å spille ut 4 runder med 1 eller 2 figurer, mens den andre spillern flyr rundt for å sanke poeng og velger aktivt å ikke skyte/choppe de to siste gubbene motstanderen har. Tabling burde imo vært en fixed sum.

Men min største grief er avviket mellom regler på 2d6.no/invasion.no og facebook.
Det er kjedelig å ikke få med seg at det spilles med boots on the ground (flyer battlefield role kan ikke holde objectives), når dette bare står på facebook og ikke på 2d6.no
Jeg deltar ikke på facebook og ble gjort oppmerksom på dette i lokalet :-/

Alt i alt syntes jeg det var en super helg med bra folk og god underholdning. Det var verdt turen fra Tromsø. Vi ser på det som ikke var optimalt som forbedringspotensiale og jeg kommer nedover ved en senere anledning.

Are Verlo

Qlipoth
Holy Zealot
Posts: 32
Joined: Sun May 25, 2014 9:46 pm

Post by Qlipoth » Mon Sep 18, 2017 3:46 pm

Ros:
Terreng! Helt annen spillopplevelse i år enn tidligere. Bra LOS-block hadde alt å si for utfallet av kampene mine (spesielt da jeg fikk first turn en eneste gang og ble da seized på :))

Lett tilgjengelige mission packs og scoresheets. Gjevnlig opproping av hvor mye tid som er igjen var en fin ting.

Kiosken var som alltids super.

Kveldsopplegget på lørdag var fint. Etter en del år har jeg innsett at det ikke finnes noe sted i Kristiansand med fornuftige priser på øl, så at vi får et bra tilbud der er supert.

Hyggelige folk og god stemning. Hele helgen så jeg bare smil og positive holdninger, gjennom både seiere og tap. Så vidt jeg fikk med meg var det ingen hete debatter om regelspørsmål eller lignende.

PR og tilstedeværelse på sosiale medier/internett. At det aktivt blir lagt ut informasjon og datoer i god tid, oppdateringer og promotering viser at det er engasjerte arrangører som står bak, noe som jeg tror er viktig for folk som reiser fra andre byer og bruker en del penger på å gjøre dette. At det var noe rot rundt ObSec denne gang kan tilgis med en så ny edition og GWs stadige "patches".

Ris:
Varmen er et vedvarende problem, selv om det ikke var like krise i år som tidligere når air condition ikke har fungert i det hele tatt. Jeg blir ikke overrasket om flere imiterer min klesdrakt til neste år, for jeg hadde det faktisk ganske fint på lørdagen :D :D

Maelstrom. Vi innså ganske tidlig under trening til Invasion at Maelstrom og 8th ikke er venner i en competitive setting. Når ting dør så fort er det ganske lett at en spiller sanker inn en masse poeng de første rundene og det nesten er umulig for motstander å hente seg inn igjen, og alt er basert på flaks. Tenk å våkne og trekke et kort om at man må jobbe i Lofoten eller Drammen i dag :cry: (ikke noe galt med de stedene for øvrig, de er bare langt unna meg) Flakselementet er alltid til stede i et terningspill, men det er forskjell på om man failer en 3 inch charge eller trekker dårlige kort i 5-6 runder.


Nøytralt:
Jeg selv hadde ikke noe problem med tid. Ingen av mine kamper ble avsluttet før turn 5, og siste kamp gikk helt til turn 7. Fast antall runder hadde vært OK i min bok.

Enig med Brigt om at rankings på best painted sikkert hadde vært kult for de som reiser for å stille ut figurer.

Det hadde vært fint om det var tilgjengelige brett til å bære figurer på, det er litt stress å dra med serveringsfat o.l i kofferten.

En grense på max power level-figurer en kan ta med kan vurderes? Jeg reiser ikke på turneringer uten ForgeWorld, men de største 35+pl unitene kan være litt kjipe å spille mot utenfor Apocalypse.


Alt i alt var det en flott opplevelse som alltids :) Mange takk til Christopher som ordner en bra turnering år etter år. Kommer selvsagt igjen neste år (så lenge jeg får FW og ØL) og skal da klare å ta tilbake førsteplassen ;)


/Henrik

amir90
Electromancer
Posts: 171
Joined: Tue Jul 02, 2013 11:58 pm

Post by amir90 » Mon Sep 18, 2017 9:10 pm

enig med det meste Henrik sa
Terrenget var virkelig kult, det gjorde turneringen for min del.

Eneste ris jeg vil legge til er at all forandring og oppdatering av turneringspakken bør være i selve turneringenspakken. Så type ha 1 dato hvor du annonserer første utkast til oss alle(nettside, FB, 2d6 osv), deretter legg til forandring på nettsiden med turneringspakke med markering av endring og en endelig dato av endring. Ikke alle bruker FB, og ikke alle får med seg alt. I det minste kan da folk sjekke dagen før siste dato for listeinnlevering og se hvordan turneringen blir og lage listen deretter ;)

Ellers var det en veldig god Invasion.

Amir

donkiri
Gremlin
Posts: 6
Joined: Mon Dec 19, 2011 10:28 am

Post by donkiri » Mon Sep 18, 2017 9:46 pm

min første invasion, først og fremst utrolig fornøyd! kjempe opplegg og jeg kommer garantert tilbake!

ros: bra terreng, gode lokaler, kjempe kiosk. kansje best var den god ølprisen på lørdagskvelden ;)

ris: litt rusk i regelpakken, er ikke fan av maelstrøm, i tillegg til at jeg mener tabling burde i maks poeng på maelstrøm. jeg fikk kun 15 poeng etter en tabling, noe som var den 4 minste scoren jeg fikk.


nøytralt: 2,5t går egentlig greit så lenge alle er innstillt på at man er fokusert på å spille. enig med bjørn helge at pausene ble fort ganske lange.

Rolig
Battle Boar
Posts: 741
Joined: Mon Dec 07, 2009 5:06 pm

Post by Rolig » Tue Sep 19, 2017 5:20 pm

Turneringen var bra vel organisert og god stemning. Super bra oppgradering av terreng.

Et par ting jeg synes kan forbedres til neste gang (detaljer i det store og hele):

Misson packen var unødvendig komplisert. Gjør oppdragene mer strøm linje formede og enkle og forstå.
Synes også at det er en uting og variere ting fra regelboken. Dette er sannsynligvis super forvirrende for nye spillere. (tenker på 18" objektiv og at oppstart sekvensen er forandret fra regelboken)
Forge world: Det er synd at man kan ødelegge balansen GW prøver å få til ved å velge forge world. Håper Forge World enten strammer seg opp eller at vi slutter å bruke det på turneringer.
2,5 timer per kamp er litt snaut. Håper en kan kutte poengsum eller øke tiden til neste gang.

Turneringen som helet vil jeg gi 6'er. Mye bra som skjer i Kristiansand.
2016 etc 40k TAU player
2015 etc 40k Captain
2014 etc 40k Captain TAU
2013 etc 40k Captain Tyranids
2012 etc 40k Captein Space marines
2011 etc 40k Space marins player

lekrist
Ghetorix
Posts: 1589
Joined: Wed Feb 09, 2005 8:07 pm
Location: Stavanger

Post by lekrist » Tue Sep 19, 2017 6:57 pm

Det var noen scoresheets som manglet litt info, så det er noen som mangler litt CP/AP.

Plassering Navn Faction TP SoS CP AP
1 Christian Vestøl Cryx 4 14 22 348
2 Terje Boye Khador 4 12 7 224
3 Ånen Tønnessen Convergence 3 13 0 259
4 Frode Brubakken Cygnar 3 12 7 179
5 Tom Støvern Grymkin 2 11 12 204
6 Franz-Alexander Engedalen Legion 2 10 5 257
7 Thomas Kastmann Cygnar 1 7 0 63
8 Ståle Circle 1 6 0 0
9 Truls Ljådal Cryx 0 11 8 157
Join the Invasion!
www.invasion.no

burobeng
Gobber
Posts: 14
Joined: Thu Aug 04, 2016 6:43 pm
Location: Mjøndalen

Post by burobeng » Wed Sep 20, 2017 7:21 am

Nice :D
•Kongsberg Tablewar•

«Legion of Everblight»

diamid
Gremlin
Posts: 6
Joined: Sun Sep 11, 2016 6:44 pm

Post by diamid » Wed Sep 27, 2017 1:29 pm

Nå var jeg en av X-Wing deltagerne som hadde blitt "forvist" til de flotte (seriøst ment) lokalene i bibloteket. Så har ikke så mye intrykk fra selve spillingen og dagtiden av invasion.

Pro:
-Bra kiosk (men fikk kun kjøpt en kaffe der da vi ellers ikke var på skolen.)
-Shoppen så veldig bra ut. (men fikk ikke handlet der siden vi ikke var på skolen.)

Cons
-Ingen spillområdet på skolen for X-wing på kveldsitd. (Vi endte med å okkupere plass på et av sove-rommene.
-Skilting på skolen kunne vært et hakk bedre. Feks med en info korktavle i første etasje, istedenfor små A4 ark klistert på søylene.

Som allerede nevnt, ble jeg også veldig skuffet over at X-wing ikke skulle være på skolen. Heile poenget med slike arrangement er jo å samle miljøet, se andre spill og reklamere for sitt eget. Det at vi måtte opp tidligere for å kunne forflytte oss ned til byen, gjorde at vi ikke rakk å dusje, og medførte ekstra kostnader på parking for bilene etc.

Vedrørende selve X-Wing kokunransen, så all ære og skryt til Elliot som ansvarlig for turneringen. Han gjorde og gjør en super jobb/innsatts for X-Wing miljøet. (klapp klapp)

Planlegger å komme neste år, men håper da vi kan få være sammen med restn av miljøet. Samt håper flere folk kan ta seg tiden til å dukke opp fredag for friendly gaming og sosial prat, samt ikke stresse hjem så tidlig søndagen :P
Stavanger - De Tre Sverd
Star Wars X-Wing and Magic TG

Post Reply

Return to “Invasion”