Spillere til Norges ETC-lag 2016 søkes!

Diskuter regler og andre ting rundt spillet The 9th Age

Moderators: zuhlmatul, Grayfox, Kalerith

Grayfox
Juggernaut
Posts: 1368
Joined: Tue Feb 15, 2011 4:05 pm

Spillere til Norges ETC-lag 2016 søkes!

Post by Grayfox » Sun Oct 18, 2015 11:13 am

Heisann!

Søker med dette etter spillere som skal representere Norges Fantasy-lag i Aten 5.-7. August 2016.

Bakgrunn: Det ble nylig vedtatt at 9th age skal spilles på ETC 5.-7. august i Aten neste sommer. 9th age ble demokratisk valgt av deltagerlandene, og ble valgt på bekostning av de andre alternativene som var Age of Sigmar, Kings of War og 8th edition.

For de som er ukjent med ETC, er dette verdens største årlige miniatyrspillturnering, for fantasys del en lagturnering bestående av åtte spillere som i praksis utgjør Norges landslag, som spiller mot andre land som Polen, Danmark, Tyskland osv. ETC har lenge vært regnet som EM i Warhammer, men siden land som USA, Singapore og Argentina har fått innpass de siste årene, kan man godt begynne å kalle det et VM :-)

For de som er ukjent med 9th age, er det altså en community driven oppdatering av fantasyreglene, laget av erfarne turnerningsspillere med bakgrunn fra ETC som synes Games Workshop tok en helt feil retning med Age of Sigmar. Målet til 9th age er å fikse alle reglene som var broken i 8th edition, balansere hærene i forhold til hverandre, og sørge for bedre internbalanse blant rasene, slik at alle units i praksis kan spilles. Derfor har gjengen bak 9th laget: 1. Et nytt hovedregelsett. 2. Nye magic lores. 3. nye army books. De finnes her: http://www.the-ninth-age.com/index.php?simple-page/ og er dynamiske dokumenter som oppdateres etterhvert som play testing avslører at noen trenger mer/mindre styrke, høyere poengcost osv.

I tråd med vedtektene sitter følgende tre i uttakskomiteen for det norske laget: Øystein Berg, Hallvard Haugen (dfrubs) og undertegnede (Kyrre Øvrebø).

Øystein trenger trolig ingen nærmere presentasjon. Han har spilt på det norske ETC-laget siden tidenes morgen, og var kaptein på laget i 2015. Hallvard spilte for ETC Norge i 2012, 2013 og 2014. Undertegnede spilte for ETC Norge i 2013, og spilte på ESC (singleturneringen som er side event på ETC) i 2015, tillegg til å være sparringpartner for laget dette året.

De aller fleste - om ikke alle - spillerne på ETC 2015 har gått over til Warhmachine, og det er således uunngåelig at det blir et veldig nytt og ferskt lag som Norge skal sende til Aten. Har du lyst til å være med på moroa: send meg en PM med følgende: litt info om deg selv, hvor bor du, motivasjon for å være med, meritter som warhammer-spiller, ambisjoner som warhammer-spiller, i hvilken grad du kan sette av tid til et prosjekt som ETC vitterlig er.

Vi setter frist til 5. November for folk til å melde sin interesse!


Tradisjonelt har det vært Norges beste turneringsspillere som har ønsket å være med på ETC. Håper det fortsatt holder stikk, samtidig som vi må stikke fingeren i jorda og erkjenne at det turneringsmiljøet som har vært i Norge med hovedbase i Oslo de siste årene nå er splintret opp i flere biter. Jeg vil derfor understreke at det ikke er noe must med topplasseringer på merittlisten for å kunne søke. Det er minst like viktig med passion for 9th age og vilje og ønske om å bli en knallgod spiller det neste året, kombinert med tid og ressurser til spilletrening. Geografi skal ikke stoppe noen fra å søke, selv om det kan bli aktuelt å ta enkelte geografiske hensyn i utvalgsprosessen, siden det å ha noen å trene med blir veldig viktig.

Sist, men ikke minst: ETC-laget skal tilbringe mye tid sammen, og det skal først og fremst være gøy, noe lystbetont. Sosiale egenskaper er derfor også et viktig kriterium for en ETC-spiller!

Litt om prosessen videre: i første omgang ønsker vi å ta ut en stamme av spillere. Det bør være minst 12 personer. Et endelig laguttak for hvem som skal dra til Aten, vil gjøres senere. Vi skal sende 8 spillere og 1-2 non-playing coach(es). Men vi vil trenge en "bruttotropp" på rundt 12 spillere, da vi må bruke de første måneden på å teste de ulike rasene i det nye regeluniverset 9th are faktisk er. I tillegg må vi ta høyde for at vi vil trenge 1-2 reserver for de som faktisk skal til Aten.

Har du spørsmål, still de her, eller send meg en PM! Håper på mange søkere!

Mvh Kyrre

Grayfox
Juggernaut
Posts: 1368
Joined: Tue Feb 15, 2011 4:05 pm

Post by Grayfox » Thu Mar 10, 2016 11:57 pm

Er nå tatt ut. De heldige er:

Hallvard "dfrubs" Haugen
Hermund "Vestlandsfanden" AKA "Herminard" Vigerust Furu
Lars Morten "zuhlmatul" Thu
Hans "Evisor" Blom
Karl-Erik "Kalerith" Hansen
Sigbjørn "Ugrush" Eriksrud
Jarle "Jalli" Kvåle
Kyrre "Grayfox" Øvrebø - kaptein

Wish us luck! Jakten på minst 1 non-playing coach fortsetter...

Mvh

Post Reply

Return to “Generell diskusjon”