Page 1 of 1

warhammer 8th editon. Fast cav wizard?

Posted: Fri Mar 31, 2017 4:04 pm
by Tom12373
Heisann. dette er en 8th edition spørsmål (ettersom det er det vi spiller her :P) og vi kom over to situasjoner vi ikke kunne svare på i en TnT game.

1.) en unit av 5 dark elf dark riders of en lvl 2 wizard on dark steed (gir ho også fast cav special rule) gjør "feigned flight" ifra an charging chariot i min tur. i hans tur rally den automatisk... men wizarden kaste magi etter å ha rallied i hans tur? det sto i boke år det kom til shooting og movement "may act as normal" så vi lot han få lov... men hva er svaret egentlig?

2) en unit av 10 knights errant og en BsB charger i ræva på en orc boar unit. men etter å ha "truffet" den så må du jo justere og "close the door". Men the boar boys kunne ikke justere seg ettersom de også hva i contact med en high elf chariot. Så min unit of bretonnians kunne justere seg men hva i "lance formation" som gjorde at de 2 på bakerste rad kunne ikke stå rett (kunne stå sidelengs) uten å treffer et tårn MEN når dem charge inn i uniten hva det ingen problemer. dem hva rett og crasha ikke intil tårned før noen.. in this case jeg måtte "close the door". Hvordan resolve vi denne her?

Re: warhammer 8th editon. Fast cav wizard?

Posted: Fri Mar 31, 2017 4:36 pm
by Kalerith
Først og fremst vil jeg påpeke at dere burde sjekke ut T9A, det er basocly 8th men mer strømlinjeformet og optimalisert for turneringsspill. Pluss du kan bruke 8th hæren din.

Første spørsmål er ja. Trollmannen kan kaste magi. Så lenge trollmannen er non fleeing og i live så er han som regel good.

Det andre tilfellet høres ut som en ulovlig charge deg der hvis du ikke kan close døra selv. Men jeg har ikke spilt 8th på 2 år nå, så jeg tar det fra minnet.

Re: warhammer 8th editon. Fast cav wizard?

Posted: Sat Apr 01, 2017 12:32 pm
by Grayfox
Som Karl sier. Og til det siste: charger må close The door, hvis ikke de kan, må charged unit "hjelpe til" og close The door. MEN: en unit allerede i kamp kan ikke close The door, så høres ut som en ulovlig/failed charge.

Mvh

Re: warhammer 8th editon. Fast cav wizard?

Posted: Sat Apr 01, 2017 2:45 pm
by Tom12373
Hmm.. høres rart ut siden det hva en charge jeg ikke kunne feile (i distance ivertfall) men allright. takk takk ^^

Re: warhammer 8th editon. Fast cav wizard?

Posted: Sun Apr 02, 2017 8:17 am
by Grayfox
Skal stå ganske klart i reglene. A charged enemy already fighting can never close The door.

Du har rett i at spillet har et par ulogiske clusterfucks, spillet på ekspertlevel handler mye om å se de komme før de inntreffer, og så unngå/utnytte slike regler (dessverre)

Mvh