Tankespinn

Diskuter regler og andre ting rundt spillet The 9th Age

Moderators:zuhlmatul, Grayfox, Kalerith

Ugrush
Thorn
Posts:879
Joined:Fri Sep 12, 2008 12:56 pm
Re: Tankespinn

Post by Ugrush » Sat Jan 13, 2018 11:21 pm

T9A har promo plakater som kan henges opp, skal sørge for å få med meg noen når jeg skal innover til Outland om 2 uker slik at de har noe å henge opp.
ETC 2016 - T9A Dwarven Holds
ETC 2018 - T9A Infernal Dwarfs - Kaptein
ETC 2019 - T9A Warriors of the Dark Gods
ETC 2020 - T9A - Kaptein
Kongsberg Tablewar

Kalerith
Juggernaut
Posts:1422
Joined:Fri Sep 03, 2010 6:17 am
Location:Stavanger/Jørpeland

Post by Kalerith » Mon Jan 15, 2018 12:53 am

Ivovich wrote:
Ugrush wrote:
leolohne wrote:De tror jeg allerede spiller AOS... ;÷P

lol
... AoS frister meg faktisk litt på grunn av de fluffy reglene, enorme forskjeller på hvordan hårene spilles...

Kom i samtale med en 40k spiller på Outland igår. Han har en fantasy hær og savnet at gamle Warhammer forsvant, og hadde ikke hørt om 9th age. En poster på lokal spillbutikk kunne ha hjulpet. Poster med kult bilde fra ett slag og link til hvor gratis regler kan lastes ned. Skulle og gjerne hatt ett 9th visitt kort å gitt ham.

For å gjøre spillbutikkene mer ivrige på å promotere 9th, ville det vært kult om 9th begynte inkludere nye units- modeller, sånn at de faktisk kan selge modeller til spillet. Mye begynner havne i GWs out of production lager. Jeg skulle gjerne spilt feks mot de nye jet pack dvergene- de er kule.

Hvem sier at du ikke kan spille disse dvergene som feks forge wardens eller som helikoptere så lenger du putter dem på rett base størrelse?
Tviler på at noen TO-er i Norge eller i utlandet hadde slått ned på det.
Spilte turneringer i Tyskland i helgen, da spilte jeg på lag med en spiller som hadde en ogre hær utelukkende bestående av Stormcast modeller.
Så den påstanden der er veldig trangsynt synes jeg.

9th Age burde være alle spillbutikkers venn siden vi "kan kjøpe" modeller fra alle spillsystemene så lenge de kan være representative for modeller i spillet.
Jeg har flere Nurgle modeller fra div. figur selskaper enn hva jeg vet hva jeg skal gjøre med, men det er veldig lett å bare si at denne modellen skal forestille denne, så lenge den har rett basestørrelse er ikke dette noe å krangle på.
Det er også den store fordelen med f.eks los systemet vi har ift til 40k hvor man etter hva jeg har kjennskap til fremdeles går på true los og da er det ganske uglesett å komme med noe annet enn en standard GW modell.
Så i mitt hode så burde butikker promotere T9A for alle penga fordi hvis man ser på gjennomsnittsforbruket til T9A-ere iforhold til andre systemer så er jeg ganske sikker på at vi stiller ganske bra ift til effektiv pengebruk pr person nettop pga de grunnene jeg nettopp har sagt.
Karl-Erik Hansen
Tournament Organizer:

-Drums of War

- Winterfall

ETC- 2016.
Team Norge - Orcs & Goblins
Ny kanal for kamprapporter.
https://www.youtube.com/channel/UCvnfmG6pYRFChFyeuwApAJg

Ivovich
Enigma Foundry
Posts:436
Joined:Tue Mar 01, 2011 8:23 am
Location:Nesodden

Post by Ivovich » Mon Jan 15, 2018 12:23 pm

### quote på quote på quote #

Tusen takk Kalle. Jeg liker å være trangsynt! Å bruke andre figurer enn GW sine ble jo gjort før 9th også. Samme situasjon nå som da. Kan fortsatt spille 9th I GW sine lokaler, så lenge det kun er deres figurer som brukes. GW er som kommersiell aktør flink på å lage nye regler til nye modeller. Lizardmen Carnosaur kan gott spilles som en Taurosaur, men det er ikke det samme som en saurus helt på ett stort monster. Gargantulaen- kan nok plasseres slik alt den kan spilles som en kjempe. Men det er heller ikke det samme. Husker godt når de modellene med tilhørende regler kom. .... 9th kommer med nye regler hvor units spilles på annen måte, men det er fortsatt samme units som det har vært hele tiden. Jeg kan godt bruke tinnsoldatene til å spille sjakk, men det forandrer intet. Det er fortsatt sjakk.

Great green Idol er ny (hvis ikke det er gjenbruk av gammel GW modell), og mystisk. Hvordan ser en slik ut egentlig? Det er gøy. Spiller ikke dverger selv. Hvis jet pack dvergene- hadde blitt inkludert kunne de feks ha fått en fly move per game. Kopter uppgrade som gir scout og ambush. Skaven kunne fått en gigantisk stålkule med rotter inne , 1+ armor, impact hits of loose control random direction som en gnasher wrecking team. Bare å lage avtale med noen modell designer, som det finnes massevis av, til å designeog selge en slik kule... Eller male en tennis ball

Men du har ellers rett. 9th agere trenger mye modeller- og er således interessant for butikkene. Men.. er jo fortsatt ingen nye units-, og finnes rikelig med hærer å kjøpe brukt til en billig penge.. Jeg for eksempel kjøpte skaven modeller fra spanske windmaster. Hverken Outland eller spill butikken i Moss førte windmaster miniatures. Så i samme butikker prøvde jeg kjøpe skaven jezzails, men det var GW web store purchase only. Og så kjøper jeg mye brukt. Så jeg har hatt uflaks i å støtte min lokale spill klubb butikk

9th age utvikler seg som Odd Nerdrums kunst produksjon, med hans egne ord: Fordypning gjennom stagnasjon... Samme regler og units gjøres bedre og bedre. Men intet helt nytt.
https://31.media.tumblr.com/4a5b6b04f214eef332b3f8a96072dd9c/tumblr_ng2lgrSkof1r3gb3zo1_400.gif
Raz I 9thage forum.

leolohne
Holy Zealot
Posts:27
Joined:Mon Sep 21, 2015 11:23 pm

Post by leolohne » Wed Jan 17, 2018 4:41 pm

Det er her jeg mener t9a er på sitt beste. Men selvfølgelig kan bli bedre. Masse masse muligheter for units, fastsatt høyde. Noen army bøker er litt kjedelige, og om man klarer å få i gang bedre rekruttering samt ikke miste spillere, så ser jeg ingen problemer med flygende dverger.

Nynner på Arne Bendiksen sin ballongsang.
Har ikke dvergene sin grudge buster - den bør ihvertfall kunne brukes av en fregatt eller hva de heter.
diverse copters.
men disse gassballong dvergene - hva bedre er vel å la de symbolisere vanguard eller ambush?

Post Reply

Return to “Generell diskusjon”