ETC laget 2021 Hvem får plass?

Diskuter regler og andre ting rundt spillet The 9th Age

Moderators:zuhlmatul, Grayfox, Kalerith

Evisor
Stannis Brocker
Posts:335
Joined:Fri Nov 09, 2007 1:58 am
ETC laget 2021 Hvem får plass?

Post by Evisor » Wed May 20, 2020 11:45 am

Etc laget 2021.

Uttakskomiteen (Hans, Kyrre og Sigbjørn) har bestemt at de som ble plukket ut av uttakskomiteen 2020 vil få tilbud om plass. Plassen som ble delt ut på bakgrunn av NM vil trekkes tilbake og gjenbrukes på samme måte i år. Dette vil si at (Hans, Sigbjørn, Kalle, Jørund, Valentino, Hermund og Hallvard) har fått tilbud om plass på laget i 2021.

6 av deltakerne har takket ja til plassen, mens jeg selv har takket nei til plassen.
Dette vil si at det er 2 ledige plasser til laget 2021.

1 plass vil bli gitt til den med Norsk pass som kommer øverst på NM i Jan/Februar av de deltakerne som ikke allerede er del av laget. Skulle denne personen si fra seg plassen vil den neste på listen få tilbudet. Skulle denne personen si fra seg plassen vil den neste deretter få tilbudet. Men om denne deltakeren takker nei, vil plassen bli delt ut av kapteinen på laget etter en skjønnsvurdering.

Den andre plassen (og alle plasser som blir tilgjengelige om noen skulle trekke seg) vil bli tildelt på bakgrunn av turneringscore. Høyest snittscore på sine 2 beste turneringer i perioden frem til dagen etter NM vil være gjeldende. Man kan altså delta på flere turneringer, men bare de to turneringene med høyest poengfangst i snitt vil være tellende. Alle med minst 2 turneringer vil også bli prioritert fremfor kandidater som bare har deltatt på 1 turnering i perioden.

Hittil anerkjenner vi Invasion, Lag-NM og NM som gyldige turneringer. Men vi håper det kommer flere turneringer til og at vi får muligheter til å delta på turneringer i utlandet på sikt. Alle turneringer over 4+ kamper med 10+ deltakere på 4500 poeng vil normalt være gjeldende etter uttakskriteriene.

Jeg gratulerer alle utvalgte med en plass på laget.
Og ønsker alle andre lykke til med turneringssesongen 20/21.

Hans Blom

Grayfox
Juggernaut
Posts:1391
Joined:Tue Feb 15, 2011 4:05 pm

Post by Grayfox » Mon May 25, 2020 3:14 pm

Kjære 9th age-elskere,

Det har den siste uka vært litt støy rundt ETC-uttaket 2021. For å oppsummere: 6 av de 8 som ble tatt ut til ETC 2020, fikk tilbudet om å bli med til 2021. En person (Hans) sa nei - mens plassen som gikk til beste nordmann på NM som ikke alt var tett ut, ble trukket tilbake.

Dette gjorde uttakskomiteen (UK)av følgende grunner: 1. Det var behov for størst mulig grad av forutsigbarhet for de som alt var tatt ut. Og 2: vi ønsket konkurranse om de siste to plassen, og mente det var mest fair at det lå to ledige plasser i potten, ikke bare en.

Det fikk dessverre et uheldig utslag for Ole-Jakob, som vant seg en ETC-plass på NM, men som siden takket nei fordi han ikke kunne dra sommeren 2020. Mange har ment at det er urettferdig at ikke også Ole fikk tilbudet om plass på ETC-laget 2021, som de andre. UK har merket seg denne misnøyen, først i Oles lokalklubb Os, men siden også i Oslo. Her er det flere - som sikkert selv kunne tenkt seg en ETC-plass - som mener Ole ble forbigått.

UK ønsker på ingen måte å identifisere seg med merkelapper som «gutteklubben grei». UK gjorde sine vurderinger så objektivt som mulig. Men her erkjenner UK at vi var i utakt med miljøet. Når man gjør en feil, har man to valg: enten kan fornekte den og forsvare den. Ellers så kan man gjøre om. Og det er det UK ønsker å gjøre.

Derfor har Ole i dag fått tilbud om ETC-plass 2021. Dette kom naturligvis litt brått på ham, så han har fått betenkningstid til over sommerferien.

Hvis Ole sier ja, gjenstår det 1 plass på neste års lag. Den vil bli gitt til spilleren med best turneringsscore i kalendereåret 2020 som ikke alt er på laget. Nøyaktig hvordan dette regnes, må vi komme tilbake til. UK skal gjøre alt i som malt for å gjøre dette så transparent og rettferdig som mulig.

Dersom Ole skulle takke nei til plassen, vil det være to ledige plasser på resultatsnitt for turneringer i 2020.

Så til NM januar 2021: vi ser altså for oss kvalifisering per kalenderår, og ETC-plass året etter. Så vinneren av NM 2021 vil være garantert en plass på laget til ETC 2022.

Mvh UK
Sigbjørn, Hans og Kyrre

Post Reply

Return to “Generell diskusjon”