Si Hei!

Diskuter regler og andre ting rundt spillet The 9th Age

Moderators:zuhlmatul, Grayfox, Kalerith

unseenlurker
Gud
Posts:2779
Joined:Wed Jan 26, 2005 9:39 pm
Location:Oslo
Si Hei!

Post by unseenlurker » Thu Mar 03, 2005 12:01 am

Siden det nå begynner å bli flere medlemmer her, tenkte jeg vi kunne kjøre en ny runde med introduksjoner, og ha et eget sted hvor nye medlemmer kan presentere seg.

For å gjøre dette lettvint og unngå en haug med poster av typen "Velkommen, hyggelig...":

Hei og velkommen til Forumet! Vi ser frem til dine bidrag og takker for at du vil være med å gjøre dette til en aktiv møteplass for warhammerspillere i Norge.:D

Hilsen medlemmer, moderatorer og administratorerKjør introduksjoner...

unseenlurker
Gud
Posts:2779
Joined:Wed Jan 26, 2005 9:39 pm
Location:Oslo

Post by unseenlurker » Thu Mar 03, 2005 12:22 am

Oj!

For en fantastisk idé! 8)

Begynner jeg...


Ute i det store sivile intet er jeg kjent som Gard (Andresen), eller Tard blandt mobbere -dvs JackInTheGreen og Grand Tournament Organisatorene i Games Workshop England.

Har spilt WFB i litt over to år, og spiller WFB eksklusivt, selv om jeg er veldig åpen for at 40K og andre miniatyrspill sikkert kan være utrolig morsomt! :P

Hovedhæren min er High Elves, og den vil alltid være hæren som står meg nærmest (siden jeg har en uforklarlig dragning mot feminine menn i kjoler), men har i det siste kommet i kontakt med mine mørkere sider og blitt trukket mot Kaos. I et panisk forsøk på å unngå ytterligere rykter har jeg derimot unngått Slaanesh og valg Khorne, som er en "manly man"s naturlige valg (er det ikke?...det er vel dét?). Driver også og sysler med en Tomb Kings hær, men er nok ikke spilleklar på en stund ennå, ligger stykkevis og delt i diverse skap.

Ellers kan jeg nevne at jeg har en mor, og at JITG er lidenskaplig opptatt av henne :shock:


Å ja, bor i Trondheim og har blitt 27 år -begynte altså ganske sent med warhammer, forbanner fortsatt den vårdagen i 2002 da Jetlag tilfeldigvis nevnte for meg at "han drev litt med et miniatyrspill som het warhammer" og lurte på om jeg hadde lyst til å prøve det med Vampyr hæren hans.... Det er som de sier: Det første skuddet er alltid gratis!

rusty
Thorn
Posts:812
Joined:Tue Mar 01, 2005 8:14 pm
Location:Trondheim

Post by rusty » Thu Mar 03, 2005 1:04 am

Lys...Kamera...Action!

Jeg er kjent under mange navn; Tor Erling blant gudbrandsdolene, Vasse blant visse ubehovlede sivilingenioerer og Thor! blant canadierne 8)

Har spilt wfb i Trondhjem siden 2001 og finner at det holder i massevis. Trondhjem er stedet jeg vil vaere aa finne de naermeste aar, men studerer for tiden i Canada. Det skulle forklare mangelen paa ae, oe, aa og posting fem om morningen, hvis noen lurte.
Betyr ogsaa at jeg trenger opptrening i powergaming naar jeg kommer hjem, Canadierne mangler vist det genet.

Dverger var min foerste haer, og kommer til aa bli spilt mye i framtiden ogsaa, men er for tiden i pensjon paa et loft. De var litt tunge i sessen for flyfrakt, saa skogalvene fikk bli med over dammen isteden.
Alvene mine er ikke redd for aa vise sin feminine side, og har naa konvertert til Slaanesh alle som en, og innkalt en Demonisk legion til festen, saa jeg har baade CoS og DL:Slaanesh.

Hilsen "The crazy Norwegian", folk paa denne siden av dammen har ingen sans for sverdsvinging innomhus:P
Tor Erling

meus
Fennblade
Posts:131
Joined:Tue Mar 01, 2005 4:09 pm
Location:Kristiansand
Contact:

Post by meus » Thu Mar 03, 2005 5:20 am

*Vinke*

Snick-snick.

Jeg er Bjarte S. Karlsen. Geek. Nerd. Rotte. Høyttalende-plagsom-liten-fyr-med-briller-og-pondus.

Jeg spiller skaven og i likhet med Gard starta jeg å spille warhammer rimelig sent. Jeg lekte litt med det når jeg bodde i Kristiansand men det var først når jeg flyttet til Trondheim i August 2001 at det tok av.

Jeg studerer Master i Informatikk ved NTNU og er etter planen ferdig til sommern. Vet ikke hvor jeg havner da, men vet at jeg kommer til å å organisere ting og spille warhammer.

Skaven er min eneste hær sålangt men jeg har lyst til å starte en til når jeg får meg jobb og penger og slikt.

Jeg liker å konvertere ting, men sliter med å få malt det :P
--
Bjarte S. Karlsen
snick-snick
Just my 2 warptokens worth of advice/bullshit/whatever
Kr.sand

EspenR
Ambushing Panda
Posts:1218
Joined:Mon Jan 31, 2005 9:58 pm
Location:Oslo

Post by EspenR » Thu Mar 03, 2005 8:49 am

Hei!

Jeg heter Espen, og er en av de litt kjedelige personene som ikke finner på et kult nick, men som bare bruker mitt eget navn :wink:

Jeg har spilt Warhammer siden jeg var 12, så det begynner å bli noen år nå. Min første hær var Chaos, noe som etterhvert har modnet til et lidenskapelig forhold til Beastmen. Driver også med noen dverger på si'.

Er vel ikke akkurat verdens kjappeste maler (malte ferdig min første hær til GT i fjor, tok bare 13 år). Kan vel si at jeg spiller hovedsaklig for spillingen sin del.

Av utdannelse er jeg en som tidligere nevnt av Vasse en ubehøvlet sivilingeniør, som enda ikke har fått seg "ordentlig jobb".
All your oil are belong to us

mikkjel
Ghetorix
Posts:1665
Joined:Tue Mar 01, 2005 9:35 pm
Location:Oslo
Contact:

Post by mikkjel » Thu Mar 03, 2005 10:07 am

EspenR wrote:Jeg heter Espen, og er en av de litt kjedelige personene som ikke finner på et kult nick, men som bare bruker mitt eget navn :wink:
det er ikkenoe galt med det.

Å

Skal vist introduseremeg óg.

Jeg heter Mikkjel Trønnes. Jeg har nå vært interesert i Warhammer i 8 år, men kan ikke si at jeg hadde mye peiling på det da, så mest på de som spilte og prøvde å pusle sammen en hær selv.

Jeg spiller både 40k og fantasy, men liker også godt å spille de forskjellige spesialist-spillene. Jeg er ikke noe særlig til powergames, men prøver for det å vinne ;)

Min første hær var orcs, men for tiden spiller jeg mest chaos (i begge systemer).

Jeg kommer opprinnelig fra Canada, men faren min er norsk, og derfor flyttet jeg hit når jeg ble 4. De siste 4 årene bodde jeg på Island, men ellers har jeg bodd 2 år i Trondheim (fra 4 1/2), og farsiden av familien kommer fra Ottatraktene (klapp, klapp til Tor for å gjenkjenne navet).
Se alltid begge veier når du skal krysse loven

JackInTheGreen
The Dude
Posts:4822
Joined:Wed Mar 02, 2005 1:28 pm
Location:Oslo

Post by JackInTheGreen » Thu Mar 03, 2005 10:14 am

Hei!

Jeg heter Helge, og har spilt i ni år nå. Spiller bare fantasy. I 6th ed har jeg disse hærene: Chaos Undivided, Chaos Slaanesh, Wood Elves og Southlands. Empire og Goblins er på vei.

Spiller mest på 2d6 og turneringer. Er også passe aktiv på nettet, og kan finnes på www.warhammer.org.uk

JitG
Have you seen the Jack in the Green?

ulrik
Juggernaut
Posts:1394
Joined:Tue Feb 08, 2005 2:22 pm
Location:Oslo

Post by ulrik » Thu Mar 03, 2005 10:59 am

Hei, jeg heter Ulrik og er spillavhengig <ser ned>. :P

Jeg startet med warhammer for snart 9 år siden, men siden jeg bare liker å spille på generellt grunnlag har jeg ikke spillt på langt nær så mye som f.eks. Helge. :) Vært en del pauser hvor jeg for det meste har spillt 40k eller brettspill, eller til og med drevet med ikke-spill-ting!

Jeg har en malt Tau hær og en malt mørkalvhær, og er egentlig ganske stolt av å i det hele tatt ha to ferdige hærer! :P Som Espen er jeg mer opptatt av å spille enn å male, selv om jeg foretrekker å spille med malte figurer. Jeg har også en god del halvferdige hærer, selv om noen av dem står på et loft i Trondheim, hvor jeg studerte i nærmere fem år, til ingen stor nytte.

I tillegg til at jeg spiller Warhammer og 40k (og brettspill og rollespill og...) er jeg også fan av diverse specialist games, for tiden driver jeg og prøver å prakke på Epic på folk. Er det noen som bor i Oslo og har lyst til å spille eller prøve er det bare å sende en pm.

Og hva med å starte en Blood Bowl liga?
eUlrik: Kings of War og Epic: Armageddon

Vil du spille eller teste Epic: Armageddon i Oslo? PM meg!

Ikke Norges beste Kings of War-spiller

Jetlag
Site Admin
Posts:1098
Joined:Wed Jan 26, 2005 8:48 pm
Location:Oslo

Post by Jetlag » Thu Mar 03, 2005 11:28 am

Halla

Jetlag = Terje Boye

oj introdusere seg selv og sånn. Tok initiativ til dette formuet. Synes det er kuli å bli kjent med flere spillere i norge. Ikke så stort land. Spilt warhammer i 10-11 år tror jeg. Og spiller bare fantasy battles. Har vel egentlig tenkt å fortsette med det. Gjør fortsatt millioner av små feil i alle slag. Når jeg har fått luka ut de og har litt ledig maletid kan jeg vel overtales til å begynne på noe nytt. Men for nå, Fantasy.

Moder hæren min er og blir skaven. Startet med de som første hær, så gikk jeg gradevis over til undead (kjøpte undead for å brukes som allierte, men den regeln forsvant jo) Undead ble plutselig til vampire counts og spilte det til jeg fikk malt opp en ny skaven hær. Den først jeg malte så ut som et sirkus. Når skaven kom på ny i 6th edition valgte alessio å lage skaven hæren drit god, så da kan jeg vinne litt også. Det setter jeg pris på.
Takk Alessio :D

Spiller stort sett på 2D6 og turneringer. Synes det er morsomst å spille cutting edge kamper (hardt mot hardt). Liker mest å spille pitch battle 2000 poeng. Føler jeg ikke mestrer den helt enda så er ikke helt klar for nye scenarioer. Men disse turneringene har jo alle typer så da er det bare å tilpasse seg. :wink: Og ja vel temmelig konservativ.

Unseenlurker:
Herlig å kunne verve så ivrige spillere som deg. Har den siste tida prøvd å få deg over på hardere stoffer (bly-tinn legeringer) men du har holdt igjen hardt. Gir ikke opp så lett. Kanskje du vil låne metall skaven hæren min litt. Føle litt på tyngden. kan gjøre deg godt. :twisted:

Ja det er faktisk et viktig poeng. Jeg spiller bare med metall. Og ja jeg er i fast jobb.
-Sir, we are completely surrounded
-Excellent, this means we can attack in any direction

Gaute
Juggernaut
Posts:1291
Joined:Mon Jan 31, 2005 11:58 am
Location:Oslo

Post by Gaute » Thu Mar 03, 2005 1:39 pm

Gaute = Gaute Hongrø

Har spilt Warhammer fantasy siden 4th edition kom ut. (Kan det ha vært i 1992 eller noe sånt?) Har vel vært innom alle de andre "store" spillene opp gjennom åra også (i alle fall de som GW har hevdet skulle bli det "nye store". Inkludert Warmaster :roll: )

De små spillene som GW slutter å supportere etter eget forgodtbefinnende har jeg stort sett klart å styre unna, og det har alltid vært fantasy som har vært det jeg har hatt mest fokus på.

Spiller for tiden mest chaos Slaanesh (demonic legion), men har også skaven, greenskins og bretonnians.

Har ingen planer om noen ny Warhammer hær for tiden, bruker heller tid og krefter på LOTR alver og Uruk-hai.

Har arrangert alle OMSK sine Warhammer turneringer siden jeg ble medlem der for 5-6 år siden. Med 2 turneringer i året har det blitt noe sånt som 9-10 turneringer tror jeg.

Spiller mest på 2D6 nå - men fremdeles også en del på OMSK og av og til på Avalon.

I tillegg til dette forumet er jeg mye på forumene:

www.warhammer.org.uk og
omsk.fandom.no

- Gaute

lekrist
Ghetorix
Posts:1592
Joined:Wed Feb 09, 2005 8:07 pm
Location:Kristiansand

Post by lekrist » Thu Mar 03, 2005 1:52 pm

Christian Vestøl

Bor i Stavanger hvor jeg driver den lokale spillklubben (www.warcry.no).

Har spilt mye 40k tidligere, men kommer kun til å spille fantasy fremover.
Har spilt diverse gw-spill siden tidlig nittitall en gang.

Spiller mest med følgende hærer : Lizardmen, Bretonnia (RAF), Vampire Counts, Orcs&Goblins (wolfriders), High Elf (Sea Patrol).
Følgende hærer er under konstruksjon : Skaven, Daemonic Legion (alt bortsett fra Khorne)

C

Stinky-skink
Battle Boar
Posts:660
Joined:Wed Mar 02, 2005 5:04 pm
Location:Trondheim

Post by Stinky-skink » Thu Mar 03, 2005 9:56 pm

Stinky-skink = Odin L. Strand

Bor i Levanger i Nord-Trøndelag, har spilt warhammer nå i ca. 3 1/2 år, har vell malt GW figurer i 5-6 år... Starte med dverger ( har slogt dem),så lizards, og peasent bretonnia :lol:. For tiden spiller jeg mest lizards, og har forelsket meg i slaan :twisted:

Sånn ellers så holder jeg på å starte spille klubb, og verver stadig fler og fler spillere.

mikkjel
Ghetorix
Posts:1665
Joined:Tue Mar 01, 2005 9:35 pm
Location:Oslo
Contact:

Post by mikkjel » Thu Mar 03, 2005 10:10 pm

det har du kanskje rett i.

@Stinky-skink: du vet den ikke blir til en prinsesse når du kysser den?
Se alltid begge veier når du skal krysse loven

Andreas
Thorn
Posts:948
Joined:Wed Feb 16, 2005 3:18 pm
Location:Oslo
Contact:

Post by Andreas » Fri Mar 04, 2005 8:25 am

Hei alle sammen,

Jeg heter Andreas og har spilt miniatyrspill siden jeg var altfor ung. Jeg er 30 år, jobber med IT (på Rikshospitalet), har sjæf (samboer), hund (Ridgeback) og hus (altfor mye å gjøre med det). Jeg er også i styret til OMSK sammen med både Gaute og Kim.

Men nok om det,

Jeg startet å spille miniatyrspill på slutten av barneskolen (5 klasse tror jeg???), og det betyr at jeg har spilt miniatyrspill i 19 år :roll:, med 3rd Edition av WFB, kjøpt på Spillspesialisten i Pilestredet. Da vi ikke hadde miniatyrer, spilte vi med de papirbrikkene som du hadde bakerst i boka, alver og orker. Som vi supplerte med papirbrikkene fra battlesettet til AD&D.

Så var jeg i England som 13 1/2 åring og så min første GW sjappe hvor jeg kjøpte det fantastiske spillet Space Hulk (som faktisk ER fantastisk bra) så da endte jeg opp med en 30 metall Terminators. Battletech ble også spilt i mange herrens år og det er også et spill som er fantastisk bra. Jeg spilte litt Rouge Trader og 2nd Edition 40K også, Eldar og Space Marines var det.

Så sluttet jeg med fantasy/sci-fi og spilte historisk i mange, mange år, mest Napoleonics i 15mm og andre verdenskrig i 6mm og 15mm. Men så kom jeg til et punkt hvor jeg ble lei av at "he who shall not be mentioned" endret reglene sånn som det passet (jukset) så jeg begynte å spille 3rd Edition 40K en stund, Eldar, Space Marines, Orker og Tau. Var en kort tur innom FB 6th edition når det kom og hadde ca 5000 poeng med Empire som ble solgt etter noen måneder.

Så "fant" jeg OMSK og det ble 15mm historisk igjen, DBM var spillets navn og der endte jeg opp med komplette hærer med Kartago, Syracuse, Hoplite Greek (early & late), Late Pre Islamic Arabs, Sarmatian, Alan og Bosporan. Men så bestemte alle seg for å få barn så da var det ikke noe historisk miljø igjen... :(.

Jeg lurte en stund på hva jeg skulle gjøre, tenkte tilogmed på å slutte å spille :shock:. Men så tenkte jeg at jeg skulle begynne å samle på Beastmen en av de hærene som altid har fasinert meg mest i WFB. Så når den beslutningen var tatt malte jeg opp 2000 poeng med Beastmen på noen uker til en akseptabel standard ;).

Etter å ha spilt i 6 måneders tid ble jeg medlem av 2d6 hvor jeg har rukket å komme en gang... :(. Men jeg lover at jeg skal bli flinkere :).

Og ja, jeg liker å male, og for tiden er det Sylvania som står på malebordet :D.

mvh

Andreas

Avian
Enigma Foundry
Posts:456
Joined:Tue Mar 01, 2005 4:02 pm
Location:Porsgrunn
Contact:

Post by Avian » Fri Mar 04, 2005 10:33 pm

Skalviseda...

Jeg heter Tarjei Aasen og er femogtjue. Født i Porsgrunn og bor for tiden i Trondheim, hvor jeg studerer historie.

Min første kontakt med miniatyrer kom i den spede alder av tretten eller deromkring, da jeg kjøpte HeroQuest (det var også da jeg startet å like orker, noe jeg gjør fortsatt). Jeg har vel på ett eller annet tidspunkt prøvd meg på omtrent alle GW sine spill (inkludert de gamle brettspillene) og kommet opp med alternative regler til nesten alle av de igjen.

Jeg startet med FB i 98, da jeg kom opp hit. Da hadde jeg allerede samlet meg en god del grønnhuder, og prosessen med å lage hær ut av dem startet. Jeg er ikke superglad i å male, men jeg maler heldigvis bra nok til at jeg føler det er verdt det. Nå for tiden blir det mest maling av hauger av miniatyrer i ferier og andre dølle perioder (jeg malte en haug grønnhuder i juleferien da dama var i syden, for eksempel). Etter en del år har jeg nå X hundre malte grønnhuder og har spilt mot folk som er yngre enn enkelte av miniatyrene mine.

Mot slutten av 5. utgaven / starten av 6. utgaven var det få som gadd å spille FB, så da skaffet jeg meg en Eldarhær, som er nesten ferdig malt. Den ligger for tiden i dvale i påvente av ny armébok.

Jeg har også startet en High Elf hær (6 malte miniatyrer til nå), men fant ut at de ikke var så veldig spennende. Jeg holdt på å starte Bretonnia, men syntes bakgrunnen ble mye kjedeligere i denne utgaven (vil ikke ha en hær som er i lomma på Wood Elves!). Til slutt har jeg nå startet en Ogre Kingdoms hær, mye fordi jeg hadde en haug riser og små grønnhuder fra før.

Jeg har arrangert åtte FB turneringer (den niende kommer neste helg) og fem sesonger med liga/kampanje (http://www.hexcon.no/trondhammer/), med alt fra 17 til 24 deltagere. For tiden driver jeg en kartkampanje hvor jeg er på lag med Bjarte (meus).

Jeg blir alt for lett inspirert til å fikle med regler og er sjelden fornøyd med ting som er standard. En følge av dette er at jeg har skrevet side opp og side ned med alternative regler, scenarier, ideer til nye enheter, og så videre, og så videre. Noen av dem funker. Jeg er veldig glad i kompliserte regler, men prøver å moderere meg (helt sant!). Folk som har bodd i Trondheim en tid har sikkert opplevd å være nedslagsfelt for én av mine snodige ideer (takk til Ulrik, Tor og Bjarte for deres tålmodighet). Jeg har en nettside med masse støff på, hovedsiden er nede, men jeg har en kopi på http://www.stud.ntnu.no/~tarjeia/avian/

Ellers sitter jeg i styret i studentnettverket i Amnesty her i byen som webansvarlig og ved å mase lenge nok på Bjarte har jeg blitt tålelig god i php, mysql og annen moro. Som en følge er Trondhammersidene nå mye penere enn før og lettere å oppdatere.

Av andre nett-ting driver jeg også og 'modererer' (dvs. flytter tråder som havner i feil underforum, sletter spam og andre prestisjefylte oppgaver) Portent, som ligger nede for tiden. *mumlemumle*

For øvrig er jeg en stabeis! :P

Hmm, det var vel kanskje alt.

Post Reply

Return to “Generell diskusjon”