ETC 2017 - Salamanca, Spania (04-06 Aug).

Genrelle spørsmål om warhammer 40K

Moderators:Unicorn, knightofkob

Mighty Seagull
Trencher
Posts:51
Joined:Mon Oct 28, 2013 10:45 pm
ETC 2017 - Salamanca, Spania (04-06 Aug).

Post by Mighty Seagull » Thu Jul 27, 2017 11:30 am

NB! Påmelding til neste års ETC-lag starter med Invasion 16.17 September. Laguttaket skal være ferdig til den 01.01.2018, så om det er noen som er interesserte i å spille for det norske landslaget i det store utland så må dere ta kontakt med meg (Adam Keith Solumsmo) i løpet av høsten 2017. ETC spilles vanligvis den første helgen i August. Neste ETC spilles i Zagreb, Kroatia 2018. Dere må helst kunne vise til gode resultater i turneringspill og evt. at du spiller en faksjon få andre spiller. Og ja, det er dyrt.
:D

Det er forresten åpent for alle å melde seg på ESC, som er singles-turneringen. Anbefales! All ETC/ESC-relatert info kan man finne på http://warhammer.org.uk/phpBB/index.php


ETC-listene for i år. Tenker det er greit å nevne at dette er en lagturnering så listene er designet med stein-saks-papir match-ups i tankene. Hver faction kan bare brukes av 1 spiller per lag. Vi spiller heller ikke med den siste GW-faqen siden listene ble levert for to uker siden.

Hvem som spiller hvem bestemmes slik:
"Sequence of events – Step 1
Team A and team B secretly choose their defender and reveal them simultaneously.
After that, Team A and team B secretly choose their two attackers for the given defender and reveal them simultaneously. Team A takes the two attackers given by team B, and secretly chooses which one is refused. Team B does the same with the two attackers selected by team A. The refused Attackers are revealed simultaneously. and return to the pool of available armies."

Tenkte kanskje noen av dere ville ta en titt på listene. De er designet for lagturnering og med spesifikke mål, men er uansett en god del hakk over vanlig listebyggingsferdigheter. Tyskland, Russland, England, Frankrike, Italia, Danmark, Sverige, Scotland og Polen er blandt de beste lagene som regel.

https://drive.google.com/open?id=0BywUe ... VRyMGVUUm8
Last edited by Mighty Seagull on Thu Jul 27, 2017 1:43 pm, edited 2 times in total.

Mighty Seagull
Trencher
Posts:51
Joined:Mon Oct 28, 2013 10:45 pm

Post by Mighty Seagull » Thu Jul 27, 2017 11:34 am

Dag 1, 04.08.2017.

Kamp 1: Norge - Polen
Dette vet vi blir en hard kamp. Polen har tidligere vunnet turneringen og har mange ekstremt gode spillere. de gjør det bra hvert år. Etter å ha analysert listene i har gode 3 gode match-ups og 5 dårlige match-ups. Får å få med de poengene vi trenger er vi avhengig av å få bedre pairings enn det Polen vil oss - og det kan bli hardt. Vi vil få poeng om ikke annet, men går selvsagt uansett for seier.

Da var det på tide med pairings. Vi vil unngå 20-0 tap mot DA, AM og CD, de listene vi er værst imot (10-10 er det beste vi kan håpe på mot disse) og håper de legger de ut tidlig. Begge lag velger en "forsvarer"-liste samtidig og legger de frem. Vi legger fram Mariusz og hans Ynnari, siden hans Waveserpents tåler en del bank. Polen legger overraskende også fram Ynnari - og da var 2 uker med planlegging kastet ut av vinduet.
Poland.gif
Pairings vs. Polen.
Poland.gif (68.56KiB)Viewed 2857 times
Pairings:
Ynnari (POL) velger Orks over Tyranids.
Ynnari (NOR) velger Blood Angels over Astra Militarum (9 Dune Crawlers, Conscripts og Cawl!).
Tau (POL) velger Blood Angels over Tyranids
Chaos Daemons (NOR) velger Adeptus Astartes over Grey Knights
Astra Militarum (POL) velger Dark Angels over Tyranids
Adeptus Astartes (NOR) velger Grey Knights over Chaos Daemons
Chaos Daemons (POL) blir automatisk Pairet mot Tyranids
Dark Angels (POL) blir automatisk pairet mot Adeptus Ministorum

YNN - ORK (Christopher)
BA - YNN (Mariusz)
TAU - BA (Andrey)
SM - CD (Magnus Liene)
AM - DA (Dan Oldfield)
GK - SM (Adam Solumsmo)
CD - TYR (Espen Roligheten)
DA - AM (Geirr Berthinsen)

Vi forventet ikke at de skulle spare DA listen helt til slutt og Geirr blir da kastet under bussen. Polens Tau spiller ville ikke spille Tyranids så da har også Andrey en tøff kamp mot Tau i vente. Gode match-ups med tanke på at DA-kampen var et tap for så og si alle listene våre. Vi satser på at våre ORKS, CD og SM vinner sine kamper og at TYR og DA får 10 poeng i hver av sine. Med maks utelling der trenger vi 6 poeng fra de resterende kampene for å vinne. Vi trenger litt flaks, men vi spiller tross alt mot Polen så det skulle bare mangle.

Bilder:
https://www.dropbox.com/sh/xm4tyjjehzc0 ... TUPda?dl=0

Orks har en overraskende hard kamp og vinner 12 -8, ikke nok. Blood Angels failer charge fra deepstrike med rerolls og taper ikke uforventet 0-20. Chaos Daemons spiller forsiktig, men tar 17-3 på slutten av kampen! DA knuser motstanderen, men taper poeng på maelstrom. Går turen til tur 6 så tror han en 20-0 er mulig, hvis ikke blir det tap! Turen slutter tur 5 og det blir da 4-16 til Polen. Space Marines skyter Gray Knights av bordet etter en tøff 1ste og 2ndre runde. 20-0! Tyranids taper 0-20 vs. Daemon Brimstone spam og smites. AM og Knights blir ikke overaskende wipet 0-20 av -2 to hit flyvende Mortal wound spam.

Oversikt resultater

Norge taper 100-60 som egentlig er et utrolig godt resultat mot et av de beste lagene i turneringen! Vi rekker ikke å være skuffet før vår neste kamp mot Skottland.

Kamp 2: Norge - Skottland
Vi spiller altså mot et lag vi pleier å slå, men med lister som ikke er bra for oss i det hele tatt. Mye rødt og gult i match-up matrisen vår gjør oss litt urolige før kampen. De har bedre lister enn oss, rett og slett.
Scotland.gif
Pairings vs. Scotland
Scotland.gif (37.82KiB)Viewed 2857 times
Pairings:
YNN - ORK (Christopher)
ORK - AM (Geirr Berthinsen)
SM - TYR (Espen Roligheten)
DA - SM (Adam Solumsmo)
TAU - YNN (Mariusz)
AM - DA (Dan Oldfield)
BA - BA (Andrey)
CD - CD (Magnus Liene)

Skottland har 9 Stormravens og 5 Valkyries som vi ikke vil møte på, plus en Ynnari-liste med over 100 Razorwing flocks som de ferreste av oss kan håndtere. Vi kaster derfor ut Christopher's Orks nok en gang og siden han tåler alt bortsett fra SM-listen deres. Skottland kontrer med SM og Ynnari-listen, som gjør at vi straks velger Ynnari ettersom det er en grei match-up for oss. De legger også fram Orks og vi kontrer med SM og AM. De velger Geirr's AM liste. Etter dette har vi få alternativer og velger å kaste Espen under bussen, som det heter, for å prøve å fjerne en av deres bedre lister og skape en fordel for oss selv senere. Vi treffer blink i det de legger frem den fryktede Guilliman SM listen og Espen har en sannsynlig 0-20 kamp i vente. Hurra! Deres nummer 2 forsvarer er DA og vi legger fram SM og BA listene våre, de velger SM. :D Tredje forsvarer for oss er Mariusz's Ynnari og Skottland legger fram Astra Militarum som sin tredje forsvarer (om ikke jeg husker feil). Mot Ynnari har vi valget mellom TAU og BA. Vi legger fram DA og BA mot Skottlands AM-liste. Mariusz må velge TAU for om ikke spiller de mot vår BA/DA-liste, spørs på hva Skottland ikke velger. Skottland velger DA og det blir da en automatisk mirror match-up for Andrey mot BA og for Magnus mot CD.

Bilder: https://www.dropbox.com/sh/dr1dt6uo5rcj ... _4oka?dl=0

Vi forventer 10 poeng fra Christophers Orks, 15 poeng fra Geirr's AM/IK, 0 poeng fra Espen's Tyranids (dog vi håper et mirakel), 15 poeng fra min SM-liste, 0-5 poeng fra Mariuszs Ynnari, 15-20 poeng fra Dan's DA, 5-10 poeng fra Andrey's BA og 10 poeng fra Magnus's CD. Nok til en draw. Helt greit, med tanke på at de fleste match-ups var dårlige for de fleste.

Oversikt resultater

Kampene går litt uventet for noen. Jeg satset på å table motstandere og hadde ingen back-up plan. Da mine SM feiler i 3-5 runde å gjøre noe særlig skade som gjør det at skotten, som spilte bra på poeng, vinner kampen da den slutter i runde 5. Gah! Dan's DA sliter mer enn han forventet mot AM og han kommer aldri over skaden de gjør mot ham i 1ste og 2ndre runde. Han kan i tillegg ikke skåre mye poeng på maelstrom ettersom listen er statisk og han taper sakte, men sikkert 0-20. Andrey redder 7 poeng mot BA-listen etter å ha siezet, men feilet charge igjen (tror han klarte 1/5 hele turneringen). Christopher klarer akkurat å presse Ynnari av de fleste objektiver og vinner 19-1 til tross for at begge bare barker sammen i midten. Nice! Geirr vinner som forventet 16-4 over Orks. Samtidig vinner Magnus stort vs. Chaos Damons 16-4 til mange hurra-rop og ståhei! Norge taper med 8 poeng til en Draw, 67-93.

2 tap dag 1, men vi sanker mange poeng selv når vi ikke vinner. Og med 2 tøffe motstandere er vi litt skuffet, men stort sett fornøyd med dagens innsats. Vi trenger fortsatt 2 wins og 1 draw for å tangere forrige års resultat. Forhåpentligvis venter lettere motstand neste dag.
Last edited by Mighty Seagull on Fri Aug 11, 2017 11:29 am, edited 4 times in total.

Mighty Seagull
Trencher
Posts:51
Joined:Mon Oct 28, 2013 10:45 pm

Post by Mighty Seagull » Thu Jul 27, 2017 11:34 am

Dag 2, 05.08.2017.

Kamp 3: Norge - Romania
Vår første kamp dag 2 er mot Romania. Vi tapte for Romania i fjor, men de er vanligvis et lag vi burde vinne mot. Pairingsmatrisen viser også at vi har vurdert de som et svakere lag, til tross for at de har 3 lister vi absolutt ikke liker: Guilliman + 5x Stormravens, Ynnari + 7x Hemlock Wraithfighters, 3x Knights + Magnus! Geh! Her er det en del gode og dårlige match-ups, så resultatet kan se ut til å avhenge av hvem som får de beste pairingene.

Vedlegg:
Romania.gif
Pairings vs Romania
Romania.gif (42.98KiB)Viewed 2799 times
Vi legger fram Christopher's Orks i et forsøk på å lokke ut et par av de fæle listene til Romania. Planen er at Christopher overlever og skårer noen få poeng - enkelt og greit. Romania har en lignende plan og legger fra sine Tyranids. Espen og Geirr har dårlige match-ups denne kampen bortsett fra noen få som denne og vi legger begge fram mot Tyranids samtidig som Romania gir oss SM og ADM. Vi velger SM mot Orks og Romania velger Tyranids mot Tyranids. Vi har gitt Christopher en dårlig match-up, men gitt Espen en real sjanse til å ta poeng. Vi legger fram Andrey's BA neste og Romania legger fram sine Orks av en eller annen grunn (den har et par dårlige match-ups) - det er tydelig at de sparer sine beste lister til slutt. Andrey får valget mellom DA gunline og QT, han velger DA. Vi legger fram Geirr og SM i håp om å presse Orks over på Geirr, de velger Geirr's AM/IK. I siste runde legger vi frem Mariusz nå som han har bare én dårlig match up igjen. Romania legger fram ADM. Mariusz får valget mellom QT og YNN og Romania får valget mellom SM og DA. Her velger Mariusz QT siden de som ikke blir valgt i denne runden automatisk spiller mot hverandre og vi vet at ADM kommer til å velge DA. Hvis SM spiller QT blir det auto-tap så Mariusz velger QT og må prøve å skåre noen poeng. ADM velger DA for en revisit av Dan's forrige kamp og SM må da klare seg mot YNN. CD spiller Automatisk AM (vi hadde håpt at de skulle spare YNN til slutt).

Pairings:
SM - ORK (Christopher)
TYR - TYR (Espen Roligheten)
DA - BA (Andrey Kovalenko)
ORK - AM (Geirr Berthinsen)
CD - YNN (Mariusz)
AM - DA (Dan Oldfield)
YNN - SM (Adam Solumsmo)
AM - CD (Magnus Liene)

Kapteinen tenker da såpass: Forhåpentligvis kan Christopher skåre 2-4 poeng mot SM og overleve (spesielt hvis SM-spilleren undervurderer ham). Espen må skåre 10-10 mot nids. Andrey's kamp avhenger om han kan binde opp gunlinen med hans Death company og er 50/50 - 10 poeng. Geirr vet vi stomper Orks, satser på 20-0. Dan fikk denne match-up en i forrige runde og holdt på å table motstanderen, satser på 15-5 her og. Mariusz må overleve og skåre poeng. Vi håper på 5 pts fra denne kampen, men Mariusz er skeptisk, det er han alltid. SM vs YNN er 50/50 SM ligger tynt an, men går først. 10 poeng er mulig om 3 Hemlocks dør første runde (og statistisk sett skal det kunne skje). Magnus må også skåre 10 poeng, men jeg håper på 15, han er alltid god for mer en hva oddsene sier. Totalt vil det gi oss 82-85 poeng, nok til en draw og et par fattige poeng unna en seier. Jeg håper på hell i 1 av tre kamper BA vs. DA, TYR vs. TYR og SM vs. YNN - alle har en grei sjanse på mer enn 10 poeng.

Bilder: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 453&type=3

Oversikt resultater

Magnus sine CD og mine SM blir siezet på! Magnus sin Magnus dør til Manticore's og min Guilliman liste blir slaktet av flyvende Smites og auto-hit strk 10 skudd! Der gikk den kampen! SM blir tablet i tur 2, 0-20! Magnus er også svært negativ til sine sjanser nå - changeling og Magnus er død. Christopher dreper en Stormraven tidlig og tar til slutt også Guilliman så det er håp for poeng i denne kampen om den ender tidlig. Stabelen med Orker taler til hvor nært dette kommer til å bli om å gjøre. Spillet går dessverre til tur 6 og forbi (?) og han blir tablet. 0-20, ikke uventet, sånn er det. Espen gjør det bra i sin kamp. Det begynner med at han tror 15, så 10, så tabling, så 10 igjen. Motstanderen har 1 genestealer igjen på bordet når det kastes om tur 6. Kampen ender ikke og Espen tabler! 20-0 Tyranids mot 99 Genestealers. :D

Andrey failer sin charge tidlig og kjemper da om 5 poeng. Det går ikke hans vei og hans BA Stormravens og Death Company taper 0-20 mot DA Razorbacks og Lascannons. Mariusz sin kamp så dårlig ut tur 1 med Magnus inn blant hans Waveserpents. Tur 3-4 derimot er Magnus død og Mariusz tar ut sin første Knight med Wave Serpents, Shields, Fire Dragons og smite. Motstanderen backer ned og charger ikke inn før sent i kampen og taper dermed 16-4! 16-4 til Waveserpent spam der vi håpte på fattige 5 poeng, nydelig prestasjon! Dan og Geirr tabler motstanderene sine med små marginer og vinner så 20 viktige poeng hver for laget! Vi har altså 76 poeng og alt avhenger av Christopher og Magnus for å ta seieren. Christopher's kamp går til runde 7 og han taper dessverre på det, men Magnus gjør det fortsatt ok etter at han ble siezet ettersom de fleste objektivene er i hans halvdel. I siste spilleminutt før penalties blir ilagt begge lag er resultatene inne og Magnus stikker av med 15-5 til Norge og solid serier over Romania til tross for 2 Siezes imot oss. Vår første smak av seier denne turneringen!

Norge vinner 91-69!
Last edited by Mighty Seagull on Fri Aug 11, 2017 1:30 pm, edited 9 times in total.

Mighty Seagull
Trencher
Posts:51
Joined:Mon Oct 28, 2013 10:45 pm

Post by Mighty Seagull » Thu Jul 27, 2017 11:34 am

Dag 3, 06.08.2017. Reservert oppdateringer og bilder.

Surmelk
Enigma Foundry
Posts:413
Joined:Sat May 21, 2011 7:58 pm

Post by Surmelk » Wed Aug 02, 2017 8:08 pm

Lykke til på ETC ! :D

Mighty Seagull
Trencher
Posts:51
Joined:Mon Oct 28, 2013 10:45 pm

Post by Mighty Seagull » Wed Aug 09, 2017 2:36 pm

Dag 1 Oppsummert. Får se når vi får til å ta dag 2 - det tar sin tid. :P

ickz
Trencher
Posts:59
Joined:Tue Mar 18, 2014 1:55 am
Location:Oslo

Post by ickz » Fri Aug 11, 2017 4:45 pm

Takk for intressant lesing Adam! Jeg savnet oppdateringene mens dere var der og man kun fikk små glimps av bilder på face, men nå som jeg ser hvor utfyllende du skriver så skjønner jeg hvorfor det tok litt tid, så det går helt fint ;)

Post Reply

Return to “Generell diskusjon”