Page 1 of 1

Sand på basene.. Hva passer til FoW?

Posted: Thu Oct 30, 2014 5:30 pm
by noneshallpass!
Har limt sammen Open Fire, og planen er å få grunnet med spray før det blir for kaldt. Har noe gammel GW sand, men den har noen større steiner blandet i seg som jeg ikke tror vil stå bra til de mikroskopiske infanteristene. Denne sanden er ikke å få tak i, så vil gjerne spare den til Warhammer.

Har kjøpt inn noe Army Painter Black Battleground for å lage terreng. Ser litt grovkornet ut, men lurer på om det ikke er løsningen.

Noen erfaringer?? På den ene siden bør sanden se ut som at den er i skala, men samtidig bør jo teksturen synes når figurene er på spillbrettet.

Re: Sand på basene.. Hva passer til FoW?

Posted: Thu Oct 30, 2014 5:50 pm
by kaldCB
Jeg bruker bare vanlig Citadel sand.
Syns det funker greit.

Image

Re: Sand på basene.. Hva passer til FoW?

Posted: Thu Oct 30, 2014 5:51 pm
by chranos
Akvariesand finnes i mange fine grader av grovhet,

Jeg bruker en meget fin sand som standard.

Re: Sand på basene.. Hva passer til FoW?

Posted: Thu Oct 30, 2014 8:00 pm
by geira
How long is a piece of string? Det man forsøker å illudere er jo ikke sand, men stein og jordklumper, og slike kommer jo som kjent i mange størrelser. Her er et eksempel på forskjellige typer sand (riktignok med Moskva-strelits fra 1600-tallet og ikke FoW). GW-sand på de to til venstre, fin sand fra Bacchus beregnet for 6mm til høyre. Synes helt klart den groveste funker best, ihvertfall når man får på flocking. Alle er washet med Woodland Scenics Base Earth Undercoat og drybrushet med akryl.

Image

Ellers pleier jeg alltid å plukke med meg diverse typer sand og jord hver gang jeg er ute på ferie. Har basert figurer med sand fra Omaha Beach og jord fra slagfeltet i Salamanca. Her er noen Zuluer basert med jord fra veikanten i Portugal:

Image

Forøvrig kan det være et tips å ha på sand etter at man har grunnet svart. Det gjør at man får en lysere bakgrunn å sammenlikne med mens man maler, siden det ellers er lett å male figurene for mørke når man ser de mot en svart base. Det går uansett kjapt å washe sanden i etterkant.

Re: Sand på basene.. Hva passer til FoW?

Posted: Thu Oct 30, 2014 8:54 pm
by FourTwo
Du kan også sjekke ut Tamiya diorama texture paint. Det funker for for meg.

Re: Sand på basene.. Hva passer til FoW?

Posted: Thu Oct 30, 2014 11:04 pm
by geira
Vallejo har også en rekke typer teksturmaling i forskjellige grovheter. Du kan også bruke vanlig grov hussparkel og blande med akrylmaling. Men synes alle disse er mer jobb enn å bruke sand, særlig om det er kronglete lite plass mellom figurene. Med sand er det bare å bruke PVA-lim med spiss tupp (fx Panduro) og dyppe basen.

Re: Sand på basene.. Hva passer til FoW?

Posted: Sat Nov 01, 2014 4:38 pm
by noneshallpass!
Takk for innspill alle sammen! Ut i fra bildene deres kom jeg fram til at det er greit med litt størrelse på det. Sanden fra Portugal ser bra ut.

Enden på visa ble at jeg la på den sanden jeg hadde fra Army Painter. Litt grovere enn Cidadel anno 2006, men tror det skal funge bra. Jeg liker å drybrushe sanden med fire brunfarger over svart, så det er greit å ha litt størrelse på sanden. Derfor er det også greit å få dem på før basecoat. Selv om det ikke er en dum ide å bruke sanden til å lyse opp figurene, sparer det meg for mye arbeid, og resulratet bli mindre klabbete med svartfargen sprayet på.

Det pleier å bli slik:
Image

Her er de store steinene jeg skrev om malt grå. Noen av dem ville rukket en 15mm mann til kness.