Warmachine & Hordes Feedback 2017

Turneringer i forskjellige miniatyrspill, Oslo

Moderator:Frederique

oistene
Gobber
Posts:22
Joined:Wed Oct 21, 2015 8:35 am
Re: Warmachine & Hordes Feedback 2017

Post by oistene » Tue Jan 31, 2017 8:06 am

Alt i alt, mye bra. Jeg trekker fram noen punkter:

- Jeg synes matbestillingen funket supert. Lettvint for oss, maten kom til tide, ingenting å si på prisen. Mitt eneste negative punkt er at jeg syntes burgeren fra kafeen var litt tam (men det holder jeg ikke mot arrangørene av NM. Forøvrig, jeg synes det er helt OK å bli bedt om å hjelpe til med å hente mat! Dette må være et dugnadsprosjekt, å ta ti minutter ut av dagen min for å hente min egen mat (og noen andres) er komplett innafor!

- Tempoet: Har litt blandede følelser her. Jeg liker at det var høyt tempo, at vi fikk inn mange kamper på en dag, at tidsskjemaet var strengt og at vi måtte starte og slutte kampene når vi fikk beskjed. Jeg var sliten når lørdag var slutt, men det var en bra type sliten. Nedsiden er at unntatt matpausen, var det ikke tid til noe som helst annet hvis kampen trakk ut. Nå spilte jeg flere runder der vi bare brukte ca halve tiden, så det var ikke så ille for min del, men det kunne ha blitt. Et tidsskjema på et lett tilgjengelig sted hadde vært bra.

- Terrenget synes jeg var for lite. #cryxproblems Men kartene var bra. At mattene hadde ymse skjevheter (dvs ikke 4x4) var ikke bra.

- Jeg tror det ville være en god ide å presisere at folk skal sette opp bordet for neste runde umiddelbart når man er ferdig å spille - dette fungerte stort sett bra på lørdag, men ikke på søndag. Hovedsakelig legger jeg dette på deltagerne, ikke arrangørene.

Rorin
Gobber
Posts:19
Joined:Tue Oct 06, 2015 8:36 pm

Post by Rorin » Tue Jan 31, 2017 8:28 am

Känner att jag blir lite väl negativ så vill vara med med lite positiva saker också :)

Lokalen var bra på alla sätt. Lätt att ta sig till (speciellt med personlig guide, tack Hans!), luften är bland det bästa man får på turneringar/konvent, det fanns en bra kiosk. Svårt att se förbättringspotential där.

Trots mina problem med matbeställning så verkar det ha fungerat väldigt bra för alla andra (och även för mig på söndagen). Så fick man in beställningen så fungerade allt väldigt smidigt. Maten var bra, rimligt pris (för Norge...) och kom i tid. Väldigt bra idé!

Terrängen överlag var bra. Det hade säkert kunnat vara någon extra bit på något bord men kartorna gjorde att terrängen oftast tillförde något av intresse och välja sida kändes mer relevant än jag är van vid. Terrängbitarna var även warmachine anpassade i storlek vilket är ett väldigt stort plus (ingen 7x7 skog med en flod och ett berg/slott). En snabb genomgång av vad allt var i början hade underlättat lite. Uppställning av terräng av spelarna fungerar fint men bidrog till viss del till stressen mellan matcher. Jag hade gärna sett lite träd utställda på skogarna, om inte annat för att våra bord ska se lite intressantare ut för de som spelar andra spel och tittar förbi.

Inrapporteringen fungerade bra, inga köer och lätt att få tag på domare m.m.. Jag har personligen svårt för papper (kan inte hålla koll på dem...) så jag hade gärna sett att man kan visa sina listor i warroom istället för att någon ska försöka tolka min oläsliga handstil (Ja det går att visa båda listorna på en gång i warroom) men det är väl mer personlig åsikt än något annat.

Bordsnumreringen var klar och tydlig, inga problem att hitta. Börjar bli tillräckligt van vid att alla bord aldrig är 48x48 för att det hanteras som standard att mäta bordet i början. Men det är alltid bra att påminna om det för spelare med mindre vana av stora turneringar.

Så som sagt innan, väldigt bra turnering. Lättare att ta upp de saker som går att förbättra bara men började låta som en gnällspik så tog med det ni inte borde ändra också :)

Olannon
Haley
Posts:5843
Joined:Sat Feb 11, 2012 2:12 pm

Post by Olannon » Tue Jan 31, 2017 5:18 pm

Mine innspill:

Tidsskjemaet fungerte greit. Jeg møtte den faction jeg kjenner dårligst i hele spillet med 2 casters jeg aldri har møtt før, styrt av Wedding. Vi spilte til vi kun hadde et par minutter igjen begge to, diskuterte i etterkant og da jeg hadde rapportert vår kamp så jeg fortsatt folk som hadde 10+ minutter igjen på klokka. Konklusjon: Folk møtte ikke opp kl 8 til roll call slik det stod i programmet. Da har vi 2 muligheter til neste gang: Tydeliggjøre konsekvensene av å komme sent eller utvide. In any case var det for dårlig informasjon rundt hvor viktig dette var samt konsekvensene av å havne bakpå. Etter diskusjon på slack er jeg enig i at skjemaet er for tight, selv om jeg opplevde at det gikk greit. Hovedproblemet var muligens at noen situasjoner ble håndtert litt uheldig. Jeg kjenner ikke detaljene her godt nok.

Veldig bra med mange tilreisende! De holder liv i arrangementet og svenskene ga oss, som vanlig, ekstremt god motstand i år. Pallen på invitationals snakker for seg. Her er det bare å sette seg som mål at vi skal gjengjelde tjenesten på Lund (samt ta med Swedish Masters-tittelen hjem til Norge!) ;)

Formatet var kjempekult: Mange turneringer og mye å glede seg til. Svært mange hadde noe å være stolt over i løpet av helgen. Veldig fan av å spre det ut over flere turneringer. Dette kan vi beholde selv om vi reduserer antallet kamper med 1 feks.

Mat: Konge med bestilling. Kjipt at det ikke var lettere for utlendinger. Dette er et generelt problem med Ekeberghallen fordi den ligger i gokk. Kudos til Fred for å ta på seg en utakknemlig jobb som gjorde det langt bedre for de av oss som bestilte.

Informasjon: Her har vi imo vårt største forbedringspotensiale: Få opp ting på skjermer/flipovers etc i hallen. Det må være tilgjengelig hele tiden for spillerne, det anser jeg som ganske kritisk. Mange har også snakket om dette.

Til sist: Helt fantastisk jobbet og organisert av turneringsorganisatorene (på lørdag spesielt!). Det funket knallbra og deres innsats var kritisk for at vi skulle klare parallelle turneringer med så mange spillere på et tight skjema.
Jarle Svendsrud

www.courageofcaspia.com

eldrak
Gremlin
Posts:2
Joined:Sun Dec 11, 2016 11:03 pm

Post by eldrak » Tue Jan 31, 2017 8:06 pm

Överlag så var hela helgen bra arrangerad.

Som vanligt är det lättare att ta upp de sakerna som var lite mindre bra
 • Matbeställning, bra att det finns men lite svårt för oss utlänningar
  Avsaknad av uppsatt schema, hade gärna sett en datorskärm vid sekretariatet som visade alla tider
  Öppning av lokalen, på söndagen släpptes vi in 9:03 och matchstart var 9:15 vilket gav ganska lite tid för att komma i ordning. På lördagen var en svensk på plats ca 8:30 men lokalen öppnade inte förrän samma tid som samlingen skulle starta
  Dåligt med folk vid prisutdelningen eftersom turneringarna slutade vid olika tider
De sakerna som var mycket bra
 • Terrängkit och terrängkartor, fantastiskt!
  Detsamma gäller zoner, objektiv och klockor
  Hållandet av ett tight tidsschema
  Lokalen, lagom ljudnivå och bra luft
  Domare och sekretariat, lätt att få tag i och alltid någon på plats
  Bara trevliga motståndare (även om jag fick möta 5 cygnar)
Jag tyckte det var helt ok med 6 matcher på en dag även om jag hade feber och huvudvärk hela lördagen. Men jag kan också förstå de som vill ha det lite lugnare.
Jag skall försöka komma på besök igen nästa NM och vi från Karlstad kommer gärna på andra arr när det inte krockar med något annat.

greenskin
Juggernaut
Posts:1058
Joined:Tue Sep 12, 2006 1:57 pm
Location:Gjøvik

Post by greenskin » Tue Jan 31, 2017 11:02 pm

Jeg hadde en topp helg på NM :)
Godt nummererte bord, hyggelige motstandere, bra kioskordning og alltid ålreit å kunne handle litt w/h-stasj når man kommer utenifra og ikke har like god tilgang som dere fra tigerstaden :D Lokalene var gode, og luften holdt seg bra! Bra tiltak med felles malekonk av singelfigur på tvers av systemene.

Forbedringspotensial:
- Mer og godt synlig informasjon, slik at man alltid vet hvilke tidspunkter man skal forholde seg til.
- Best painted army. For min egen del er det maling/hobbydelen som står sterkest og jeg liker svært godt å se ferdigmalte armeer. Dette føler jeg gir flere litt ekstra motivasjon til å stå på! Synes det som sagt var bra med singelmodell-kåring for å skape felleskap, men burde ikke være alt for mye arbeid og plukke ut noen som stiller opp hærene sine i lunsjen f.eks.
-Kanskje en mindre kamp lørdag da det til tider ble veldig hektisk. Flaks jeg gjorde noen store blemmer og fikk litt lengre pauser innimellom haha

Alt i alt en fin helg!

Takk for en flott arrangert turnering! :mrgreen:
- Sindre -

Olannon
Haley
Posts:5843
Joined:Sat Feb 11, 2012 2:12 pm

Post by Olannon » Wed Feb 01, 2017 9:55 am

Fikk denne på mail:
Hi all,

Just wanted to say a massive thanks for organizing the event! Had a great time (gutted I had to drop while 2-0 on Sunday though...) and I'll definitely try to be back next year. Sorry I didn't get a chance to say bye properly before we headed off though. Fingers crossed for seeing folk at the WTC and maybe some other events round Europe through the year!

For feedback, the pre-made maps were excellent, I really liked that. I've got a couple of the booklets to show our press ganger this evening to suggest we try the same here. Food ordering seemed complicated from the initial emails, but once there it was really simple and easy to order.

Terje, thanks for putting us up for the weekend, was a great place to stay! Maybe some grit/salt for the path next year though :p

I'll aim to get a summary of the weekend up on my battle reports page on the forums before long too :)

Cheers,
Dave
Jarle Svendsrud

www.courageofcaspia.com

Mordenkai
Enigma Foundry
Posts:420
Joined:Fri Mar 11, 2005 3:00 pm

Post by Mordenkai » Wed Feb 01, 2017 12:06 pm

Tilbakemelding NM 2017 (WMH) her, svarer på NM generelt i den andre tråden.

Tusen takk for et knall bra gjennomført arrangement! Jeg hadde det dødskult.
Mange spennende kamper, og var helt pudding i skallen etter lørdagens maraton…

Pluss:
+++ Organisering/Rapportering: Knirkefritt! Tipp topp tommel opp. Veldig bra med mange og flinke folk i sekretæriatet.
+++ Playerpack/Booklet: Genialt! Digger sånne detaljer.
+++ Kartene: Bra kart, med terreng som kunne brukes/måtte tas hensyn til.
+++ 2D/3D terreng: Veldig bra! Visuelt hadde det kanskje vært kult med 1 stk 3D-tre på skogene. (Minor detail)
+++ Merking av bord: Veldig bra. Fint at alt av terreng/soner, osv, lå lett tilgjengelig
+++ Venue: Knall! Lyst og luftig. Ingen lydproblemer under spillingen
+++ Dommer: Top notch! Alltid raskt på plass. (Satt også veldig pris på at han kom innom etterpå, og forklarte en litt rødsprengt & tusla kar fra Nesodden om hvordan ting funker på turneringer, både her og internasjonalt, når det var tid til det)
+++ Spillerne: Alle var supertrivelige å spille mot, selv med høyt press på klokka og flaks/uflaks begge veier på terningene. Blir stadig imponert over hvor ‘clean play’ det er i WMH, kontra mange andre systemer. Inspirerer meg selv til å prøve opprettholde egen høy standard, med zero takeback/retcon, og beholde smilet selv når man ruller trippel 1 på Force Hammer…
+++ Tilreisende: Kult at det kommer svensker, finner og skotter, i tillegg til nordmenn fra hele landet. Alltid mye å lære av metabenders fra andre miljøer. Så kred til Jarle (+ alle andre 2d6-ere som reiser ut og ‘reklamerer’ for oss).

Minus:
--- For tett program: Det eneste jeg har å pirke på… Mk3 virker (imo) mer ‘grindy’ og mange kamper tar lenger tid. Med litt prat om kampen, etter den er over, samt rydding av tokens/gadgets/modeller og oppsett av nytt terreng, så synes jeg det ble veldig snaut med tid. Jeg er skravlete og sosial, treig og med gammal 3.86 prosessor (ikke en supereffektiv i7 maskin som Jarle, og resten av ‘ungdommene’). I tillegg har jeg mange bekjente som spiller i de andre systemene, som det er kult å prate litt med. Det ble ganske stressende denne gangen.

Konklusjon (fra meg): En 99% super vellykket gjennomføring! Dette har ‘peaket’ opp interessen igjen for å begynne å reise litt til utlandet igjen. 

Så masse kudos og stor applaus til alle som har bidratt til å gjennomføre NM 2017.
Respekt, dere leverte definitivt!!!

-Lasse

Kaptajn Congoboy
Archangel
Posts:2806
Joined:Sun Jan 18, 2009 4:05 pm
Location:Oslo

Post by Kaptajn Congoboy » Fri Feb 03, 2017 11:50 am

Moot Point-podcasten har en episode om Norwegian Masters her:

http://museonminis.com/moot-point-episode-13/
-Kaptajnen

Post Reply

Return to “Oslo Wargames Grand Tournament”